Madrid

El ministre Ángel Gabilondo demana un esforç per tirar endavant el pacte per l'educació

El ministre Ángel Gabilondo demana un esforç de generositat a partits, comunitats autònomes i comunitat educativa per poder tirar endavant el pacte per l'educació. Després d'un any de negociacions, el ministre ha presentat el document final de l'acord. Des de Catalunya, el conseller d'Educació, Ernest Maragall, valora positivament les propostes de Gabilondo. Les crítiques arriben sobretot per part dels consellers de les comunitats governades pel PP.

Actualitzat
El conseller d'Educació, Ernest Maragall, considera que les mesures plantejades pel ministre Ángel Gabilondo en el pacte per l'educació són compromisos en ferm, que respecten el model lingüístic de Catalunya i introdueixen millores. "El document conserva el nostre model educatiu i lingüístic", ha afirmat el conseller, segons el qual la proposta conté "bona part" de la filosofia de la llei d'educació de Catalunya.

Els sindicats també han fet una primera valoració positiva del document, mentre que les crítiques i les reticències han arribat sobretot per part dels consellers d'Educació de les comunitats governades pel PP.

Entre les propostes plantejades per Gabilondo, hi ha la de convertir en educativa l'etapa de 0 a 3 anys garantint una plaça pública per a tots els infants. A més, també planteja més reforç a la secundària i millores laborals per als professors.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut