Girona

El jutjat de guàrdia de Girona no admet un centenar d'autoinculpacions pel 9-N

Aquest jutjat al·lega que no pot acceptar-les perquè no és competent i deriva la presentació dels documents a la fiscalia

RedaccióActualitzat

El jutjat de guàrdia de Girona no admet la presentació d'autoinculpació del 9-N a més d'un centenar de persones que la volien entregar. Al·leguen que no són competents per fer-ho. El jutjat ha derivat la presentació de les inculpacions a la fiscalia. L'advocada de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Marta Alsina, ha dit que així ho faran: "Recollirem totes les denúncies i intentarem presentar-les a la fiscalia perquè s'impliqui i digui si vol obrir diligències o no, o ho arxivi; no sabem què passarà. Com a mínim que ho admeti. És l'únic que ens queda. Si aquí no ens ho volem admetre, anirem dilluns a posar-ho en coneixement de la fiscalia."

Moltes de les 150 persones que havien fet cua ja han marxat i altres s'esperen dins del jutjat. Totes elles han entregat els impresos a l'ANC. Entre els voluntaris que hi han anat hi havia diversos representants de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) i de diferents partits com la CUP, ERC i CiU. Un dels participants en aquesta acció ha explicat que s'autoinculpa "perquè més de dos milions de catalans i catalanes vam decidir votar el 9 de novembre i va ser una responsabilitat que vam assumir tots".

Aquest dimarts, l'ANC va posar en marxa la mobilització a Barcelona, davant la seu del TSJC. Més de mig miler de persones van subscriure el document d'inculpació, arran de la querella del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra el president de la Generalitat, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau pel 9-N. Ahir també es van presentar documents als jutjats de guàrdia de Lleida i Mataró. A més de Girona, la campanya s'estén aquest dimecres a altres municipis com Granollers i els pròxims dies arribarà a ciutats com Reus i Tarragona.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut