Membres de la PAH de Sabadell en una imatge d'arxiu.
Membres de la PAH de Sabadell en una imatge d'arxiu.
Sabadell

El jutjat absol la trentena de membres de la PAH jutjats per l'ocupació d'una oficina d'Unnim i uns pisos a Sabadell

El primer cas jutjava l'ocupació durant 3 dies d'una oficina d'Unnim del barri de Torre Romeu amb 28 persones encausades. Entre elles, el diputat de la CUP Quim Arrufat. El segon, l'ocupació d'un edifici d'habitatges al barri de Gràcia durant quatre dies. La jutge desestima l'acusació de desobediència i d'atemptat a l'autoritat.

RedaccióActualitzat
Un jutjat de Sabadell ha absolt la trentena de membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca de Sabadell jutjats la setmana passada en dos processos diferents, l'un per l'ocupació d'una oficina bancària i l'altre per la d'un bloc de pisos. El primer cas jutjava l'ocupació durant 3 dies d'una oficina d'Unnim del barri de Torre Romeu, el febrer passat, amb 28 persones encausades. Entre elles, el diputat de la CUP Quim Arrufat, que va renunciar a la seva condició d'aforat per poder ser jutjat amb la resta de processats. La sentència considera ara provat que els integrants de la PAH no van accedir a documentació privada del banc,  de la qual cosa se'ls acusava.

Pel que fa al segon cas, l'ocupació d'un edifici d'habitatges al barri de Gràcia durant quatre dies, la jutge desestima l'acusació de desobediència i d'atemptat a l'autoritat. Pel portaveu de la plataforma, Pau Llonch, les acusacions no tenien sentit i ha demanat als Mossos d'Esquadra que "d'una santa vegada ens deixin en pau i que intentin jutjar els responsables de la nostra situació i que, per tant, portin els banquers a judici i no els que estem lluitant pel problema". A Twitter també ha informat de la doble absolució.
Anar al contingut