València

El jutge arxiva el recurs del govern central contra els enderrocaments del barri del Cabanyal a València

El jutjat del contenciós administratiu número 4 de València ha arxivat el recurs presentat per la Delegació del Govern a la Comunitat Valenciana contra els enderrocaments del barri del Cabanyal. El jutge ha arxivat la causa per efectes formals que no van ser corregits per l'advocat de l'Estat encarregat del cas en el termini legal de 10 dies. D'aquesta manera es dóna validesa a uns enderrocaments ordenats per l'alcaldessa, Rita Barberà, i que van començar amb la finalitat d'allargar l'avinguda Blasco Ibáñez de València fins al mar. L'inici dels enderrocs el passat mes de febrer va acabar amb alguns incidents i càrregues policials.

Actualitzat
El recurs presentat pel govern central contra els enderrocaments del Cabanyal ha quedat arxivat després que el jutge hagi considerat que hi havia alguns problemes formals que no van ser esmenats per l'advocat de l'Estat encarregat del cas dins del termini establert.

L'inici de la demolició, el passat mes de febrer, va provocar aldarulls importants entre els veïns, càrregues policials desproporcionades i, fins i tot, el processament de la diputada autonòmica del grup Compromís, Mònica Oltra, per resistir-se al desallotjament.

L'alcaldessa de València, Rita Barberà, va aprofitar la vigència d'una llei autonòmica que retirava la protecció patrimonial del barri per ordenar els enderrocaments. Davant la decisió del jutge, Barberà s'ha mostrat satisfeta i ha assegurat que d'aquesta manera queda clar que l'Ajuntament "va actuar segons la llei" i que "qui actua malament és qui està permanentment intentant utilitzar la justícia per fer política".

De moment, el ple està aturat pel Tribunal Constitucional després que el govern central recorregués una llei aprovada pel PP Valencià.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut