Barcelona

El judici per un presumpte cas de mòbing al carrer Vallespir sense resolució

Els quatre inquilins d'un edifici del carrer Vallespir, al barri de Sants de Barcelona, i els seus propietaris s'han vist les cares aquest dijous als tribunals després de tres anys de denúncies. Els propietaris van denunciar els inquilins perquè volen que l'immoble sigui declarat en pèrdua sense necessitat que ho faci l'Ajuntament i evitar així pagar una indemnització als llogaters. Aquests asseguren que els propietaris els hi estan fent assetjament immobiliari. El jutge ha ajornat la seva decisió perquè els pèrits de les parts discrepen sobre el valor de l'edifici, punt clau del cas.

Actualitzat
Quan un immoble es declara en pèrdua significa que costa més reparar els desperfectes que el que val tota la finca. Amb la llei a la mà, els amos d'un edifici que rep aquesta catalogació poden expulsar els inquilins sense cap compensació. D'aquí que sigui primordial establir el seu valor real.

Segons una taxació, el seu valor és de 340.000 euros i segons l'altra de 800.000. Davant aquestes discrepàncies, serà el jutge qui personalment farà un reconeixement de la finca i, a més, un pèrit independent, designat pel mateix jutjat que porta el cas, avaluarà també l'immoble.

Els inquilins són quatre jubilats que paguen un lloguer de renda antiga.
Anar al contingut