La firma de l'acord entre el Departament de Cultura, Productors Audiovisuals Federats (PROA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (…
La firma de l'acord entre el Departament de Cultura, PROA i la CCMA amb el president, Artur Mas. (Foto: ACN)
Barcelona

El govern i la CCMA invertiran 25 milions per fomentar l'audiovisual català

El Departament de Cultura aportarà 15 milions d'euros -10 dels quals provenen de la nova taxa a les operadores d'internet-, i la CCMA n'aportarà 10 milions.

RedaccióActualitzat

El sector de l'audiovisual català rebrà 25 milions d'euros aquest any per produir pel·lícules per al cinema i productes per a la televisió. Aquest dijous hi ha hagut la firma de l'acord entre el Departament de Cultura, Productors Audiovisuals Federats (PROA) i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA).

La Conselleria de Cultura invertirà quinze milions d'euros, cinc dels quals provenen del Fons per al Foment de producció d'obres cinematogràfiques i audiovisuals i deu del nou impost sobre les operadores d'Internet. La CCMA aportarà deu milions d'euros en la producció de projectes d'obres audiovisuals catalanes de ficció, animació i documental. La inversió serà fixa sempre que la CCMA aconsegueixi 70 milions d'euros en ingressos publicitaris. Segons l'acord, si la xifra no arriba als 70 milions, la Corporació invertirà set milions d'euros més una quantitat variable en funció dels ingressos per publicitat.

El president de la Generalitat, Artur Mas, acompanyat dels consellers de la Presidència, Francesc Homs, i de Cultura, Ferran Mascarell, ha presidit la signatura de l'acord. Mas ha assegurat que l'audiovisual "no és un sector més, sinó que hi afegeix alguna cosa més en un sector de producció econòmica normal del país perquè a través de la cultura i en concret del cinema es pot explicar el país" i això, ha considerat el president, és fonamental. "Països més potents que el nostre s'expliquen a través del seu cinema".

El cap del govern ha afirmat que quan es firmen convenis com aquest o l'impost a les operadores un es pot imaginar què passaria si pogués fer una gran llei de mecenatge o tocar l'IVA a la baixa del món local o una bona política de protecció de propietat intel·lectual. "Per això no ens val l'autonomia, cal més sobirania, més capacitat de decisió i estructures d'estat", ha subratllat.

 

Anar al contingut