Madrid

El govern espanyol proposa Consuelo Madrigal com a nova fiscal general de l'Estat

El nomenament de Madrigal haurà de comptar ara amb el vistiplau del Consell General del Poder Judicial i el Congrés

RedaccióActualitzat

El Consell de Ministres ha acordat proposar Consuelo Madrigal, fiscal de la Sala Coordinadora de Menors, per rellevar Eduardo Torres-Dulce al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat, segons ha confirmat la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría. Així, Madrigal serà la primera dona que ocupa el càrrec.

La dimissió de Torres-Dulce ha desfermat una tempesta política. L'oposició en bloc acusa el govern del PP d'haver-lo pressionat.

La nova fiscal haurà de comandar la decisió sobre si prosperen o s'arxiven les querelles del 9-N contra el president Artur Mas, la vicepresidenta Joana Ortega i la consellera Irene Rigau.

Consuelo Madrigal Martínez-Pereda, de 58 anys, és actualment fiscal de la Sala Coordinadora de Menors. La jurista compleix els requisits per ocupar el càrrec de fiscal general de l'Estat: prestigi reconegut amb més de 15 anys d'experiència. Madrigal en fa 34 que és fiscal.

Un cop proposada pel Consell de Ministres, el Consell General del Poder Judicial n'haurà de fer un informe favorable, i la decisió passarà també pel Congrés dels Diputats. Finalment, el rei és qui signarà el nomenament de Madrigal.

Fins que Madrigal no sigui nomenada, el tinent fiscal del Tribunal Suprem exercirà les funcions de fiscal general de l'Estat.

La Fiscalia actua amb "autonomia, independència i màxima professionalitat".

La vicepresidenta Sáenz de Santamaría ha assegurat que el relleu al capdavant de la Fiscalia General de l'Estat mostra que l'organisme actua amb "autonomia, independència i màxima professionalitat". A més, ha destacat que Espanya té una "fiscalia solvent".

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut