Barcelona

El govern creu que l'actitud d'ERC perjudica les eleccions plebiscitàries

Francesc Homs critica d'aquesta manera la decisió dels republicans de forçar la compareixença de Mas en la "comissió Pujol"

RedaccióActualitzat

Malestar del govern amb ERC per la decisió dels republicans de forçar la compareixença del president de la Generalitat, Artur Mas, en la comissió parlamentària que investiga el frau fiscal, l'anomenada "comissió Pujol". El portaveu de l'executiu, Francesc Homs, creu que és una iniciativa que perjudica el procés sobiranista. Homs ha dit que la compareixença de Mas al Parlament no ha estat mai a la taula de negociació amb Esquerra i que, per tant, això no afectarà el pacte amb els republicans. Aquest gest, però, no ajuda a situar les eleccions com un plebiscit perquè fixa el debat polític en altres prioritats, apunta el conseller de la Presidència: "Em remeto simplement a l'anàlisi comunicativa; aquesta és una decisió que va en contra de fer les eleccions plebiscitàries. Això, qualsevol persona que ho analitzi des del punt de vista comunicatiu, ho podrà certificar. Però cadascú és ben lliure, òbviament, de prendre les iniciatives que cregui convenient i de canviar de criteri polític quan ho consideri oportú".

En la conferència de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Francesc Homs ha afirmat, en al·lusió a ERC: "Hi ha alguns que creiem que el 27-S està en joc que Catalunya es converteixi en un estat independent i altres volen que, particularment, es parli d'altres coses". El portaveu ha defensat que el govern actual és el "més transparent que hi ha hagut" i ha assegurat que l'executiu i el president Artur Mas són "els primers interessats" a explicar-se al Parlament.

Sobre la compareixença de Jordi Pujol davant la jutge aquest dimarts, Homs s'ha limitat a dir: "Em produeix una gran decepció, una gran tristesa, veure tota aquesta seqüència en els seu conjunt".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut