Barcelona

El govern aprova la taxa turística per a pernoctacions de fins a una setmana

L'impost l'haurà de pagar tothom que s'allotgi en un establiment turístic, excepte els menors de 16 anys i les persones que contractin programes de l'Imserso. El portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que al 91% dels establiments turístics de Catalunya els correspon la franja baixa de la taxa.

RedaccióActualitzat
L'impost sobre les estades en establiments turístics, més coneguda com la taxa turística, entrarà en vigor l'1 de novembre. El Consell Executiu ha aprovat el reglament que el regula. L'impost l'haurà de pagar tothom que s'allotgi en un establiment turístic, excepte els menors de 16 anys i les persones que contractin programes de l'Imserso o altres de similars subvencionats per països de la Unió Europea.

El portaveu del govern, Francesc Homs, ha explicat que al 91% dels establiments turístics de Catalunya els correspon la franja baixa de la taxa. Així, doncs, qui s'allotgi en un hotel de cinc estrelles, pagarà 2 euros i mig al dia a tot arreu. Als hotels de quatre estrelles, la tarifa canvia. A Barcelona és d'1 euro amb 25 i a la resta de Catalunya, d'un euro.

Als hotels de categories inferiors i als càmpings, les cases rurals, els albergs i els apartaments turístics, es pagaran 75 cèntims a Barcelona i 50 a la resta del territori. En canvi, la majoria de turistes que arriben amb creuer no hauran de pagar perquè només ho faran els que passin més de 12 hores a port.

El portaveu ha destacat que la taxa ha estat consensuada amb el sector, que inicialment s'hi havia oposat frontalment. També ha explicat que els imports que preveu la taxa són amb l'IVA ja inclòs, un aclariment del govern que arriba després que des del sector arribessin queixes per la possibilitat que l'IVA s'hagués de sumar a l'import de la taxa.

La recaptació es destinarà al fons per al foment del turisme. En la gestió d'aquests diners, hi participaran, a més de la Generalitat i els ajuntaments, empresaris del sector.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut