Les Borges Blanques

El govern anuncia que prohibirà als restaurants que serveixin l'oli sense etiquetar

Aquest cap de setmana se celebra a les Borges Blanques l'onzena edició de la Fira de l'Oli Verge Extra, el certamen de referència de l'oli de les Garrigues. Aquesta temporada, marcada per una caiguda de la producció d'un 50 per cent a causa de la sequera, els productors esperen vendre més de 50.000 litres d'oli. En el marc d'aquesta fira, el govern ha anunciat el seu compromís de tirar endavant la proposta d'algunes cooperatives de prohibir l'oli a granel als restaurants.

Actualitzat
Els setrills amb oli sense etiqueta identificativa del seu origen podrien passar a la història en el sector de la restauració. Una iniciativa de la Federació de Cooperatives de Catalunya proposa que als restaurants es prohibeixi servir oli sense etiquetar, és a dir, que, com en el cas de les begudes, només s'ofereixi el producte precintat i amb etiqueta.

Iniciatives com aquesta ja fa temps que s'estan duent a terme en diversos restaurants de Catalunya, on a més dels setrills d'oli a granel, a taula s'hi poden trobar ampolles amb oli etiquetat. A la cuina també aposten pel bon oli, ja que el resultat és de més qualitat i beneficia tant l'empresari com el consumidor.

Mentre la Generalitat treballa perquè aquesta iniciativa es faci realitat, els representants dels sindicats i empresaris agraris europeus ja pensen en una normativa d'abast comunitari. Per això d'aquí a uns dies presentaran la proposta a la comissària d'Agricultura a Brussel·les.
Anar al contingut