Barcelona

El fotògraf català Joan Fontcuberta guanya el Premi Hasselblad

El fotògraf català Joan Fontcuberta és el guanyador de l'edició d'enguany del Premi Internacional de Fotografia Hasselblad que s'ha lliurat per primera vegada a Barcelona.

RedaccióActualitzat
El fotògraf català Joan Fontcuberta ha guanyat el Premi Internacional de Fotografia Hasselblad que s'ha lliurat per primera vegada a Barcelona. Bo Myhrman, el director de la fundació, ha destacat la trajectòria professional del fotògraf català a qui ha qualificat com "un dels fotògrafs contemporanis amb més inventiva, amb més de trenta anys de treball constant, amb una obra original".

Fontcuberta que és el primer espanyol en rebre el premi, ha declarat a Catalunya Informació que es tracta "d'una situació una mica abrumadora estar en una llista en que es troba Cartier Bresson, William Klein, Richard Avedon i tants d'altres (...)".

El premi Hasselblad que deu el seu nom al fotògraf suec que va inventar la rèflex Hasselblad 6x6 centímetres de lent única, està dotat amb un milió de corones sueques, uns 110.000 euros, un diploma i una medalla d'or.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut