Barcelona

El cantautor Jaume Sisa encapçala una nova candidatura per presidir la SGAE

Jaume Sisa, Joan Albert Amargós, Joan Vives, Xavi Capellas, Ramon Rodó i Maria Ripoll són els representants catalans de la candidatura "Autores más que nunca", que aspira a la presidència de la Societat General d'Autors i Editors (SGAE). La llista la componen 31 membres del sector de la música, el cinema i el teatre, que aspiren a una societat de gestió "viva, honesta, transparent i autocrítica" en pro de la creativitat i que retorni l'ens al seu origen fundacional: la defensa dels drets d'autor.

RedaccióActualitzat
Els membres d'"Autores más que nunca" han explicat que van decidir fundar una nova candidatura en observar propostes "poc assenyades" i amb "poc coneixement de la casa" entre les llistes presentades fins ara.

Per això, tot i ser força jove, els membres de la candidatura destaquen que faran un programa "viu" que incorpora altres propostes per encaminar el futur de la societat.

El productor i músic Manuel Illán, portaveu de la candidatura, ha criticat que en els últims anys hi ha hagut "pocs canvis" i "poca autocrítica" a la SGAE. La candidatura no és partidària del "presidencialisme" sinó d'un equip de persones que lideri la societat amb valors com la "responsabilitat, la transparència i l'autocrítica".

De la seva banda, Jaume Sisa ha apostat perquè la SGAE torni a ser una desconeguda per al públic. "Aspirem a l'anonimat com a societat de gestió, lluny del focus mediàtic dels últims temps", ha dit. Per Sisa, cal una SGAE operativa, transparent, honesta i integrada per la societat però lluny dels focus mediàtics i que treballi pels autors, ja que és el seu únic "modus vivendi".

En paral·lel, Joan Albert Amargós creu que s'ha de treballar per recuperar la bona imatge de l'entitat, un aspecte que abordaran de manera principal i que avalen "tots els membres de la candidatura".

Al llarg de la campanya, que acabarà el 25 d'abril, els candidats es posaran en contacte amb els socis per donar a conèixer els seus programes electoral. Els socis amb dret a vots suposen un 150 per cent més que els que van poder votar a les eleccions del passat 30 de juny, comicis que van ser esquitxats per la detenció del president del consell de direcció de la SGAE, Eduardo Bautista i altres exdirectius dins l'"operació Saga" per un suposat desviament de fons.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut