Édouard Louis en una imatge extreta del seu compte de Twitter.
Édouard Louis en una imatge extreta del seu compte de Twitter.
Barcelona

El calvari d'un jove homosexual es converteix en el nou fenomen literari a França

"Adéu a l'Eddy Bellegueule", escrita per Édouard Louis, ha venut més de 200.000 còpies a França i arriba a les llibreries catalanes de la mà de l'Editorial Salamandra

Actualitzat

"Adéu a l'Eddy Bellegueule" ha venut més de 200.000 còpies a França. El seu autor és Édouard Louis, de 22 anys, que descriu a la novel·la el calvari que va haver de viure de petit pel fet de ser homosexual.

El llibre és autobiogràfic. Édouard Louis recull la relació amb la seva família -situada al llindar de la pobresa-, que mai el va entendre. També relata com l'humiliaven i li pegaven a l'escola per ser homosexual.

En una entrevista a Catalunya Informació, Louis ha explicat que ha volgut fer sevir la literatura per fer un llibre polític en què dóna veu a tots els qui no en tenen. L'escriptor assegura que escriure'l no ha estat un acte de revenja, sinó que ha intentat entendre l'origen de la violència. "El que volia demostrar és que els individus no són la causa d'aquesta violència, són les víctimes d'una violència generada per la dominació i l'exclusió. Crec que és urgent que els polítics comencin a buscar les causes de la violència que descric al meu llibre."

Un any després de la publicació de la novel·la, l'autor no ha pogut reprendre la relació amb la seva família. "No parlo gaire amb ells. Vivim vides diferents. Quan ens hem vist, les meves paraules els produeixen rebuig i humiliació. És un acte de violència per a ells. El meu pare sempre parla de negres i àrabs que s'emporten els nostres diners. Potser en el futur serà possible" recuperar la relació.

L'Editorial Salamandra ha publicat "Adéu a l'Eddy Bellegueule" en català i castellà.

Anar al contingut