Barcelona

El TSJC admet a tràmit la querella contra Mas pel 9-N

Poc abans d'aquesta decisió, el president de la Generalitat ha ironitzat sobre el ple del TSJC: "Si algú es refreda, no és culpa meva."

RedaccióActualitzat

El ple del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha acordat admetre a tràmit les querelles contra Artur Mas, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Educació, Irene Rigau, per presumpta desobediència al Tribunal Constitucional en el 9-N. El tribunal també ha acordat, per majoria, rebutjar les denúncies i querelles contra altres càrrecs públics.

La decisió s'ha pres per majoria. Els sis magistrats de la sala civil i penal del tribunal han acceptat totes les querelles. El TSJC agruparà totes les denúncies sobre el 9-N en la querella més antiga, que va ser la presentada per Manos Limpias, de la qual és ponent el magistrat Josep Manuel Abril, i investigarà la presumpta desobediència del govern a la resolució del TC, "així com tots aquells fets que, de manera directa o indirecta, hi estiguin relacionats".

Poc abans de la decisió del TSJC, el president de la Generalitat ha fet broma sobre el plenari del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. Durant un acte a l'aire lliure a Sitges, en una plaça freda on no tocava el sol, el cap del govern ha dit: "Si algú es refreda, no és culpa meva. Ho dic perquè gairebé tot és culpa meva, però aquesta no me l'engalto".

Segons Mas, "no s'entén" que el portin davant dels tribunals per haver posat les urnes i permetre que la gent votés, tot i que respecta "plenament" les decisions que es prenguin. S'acusa el president de la Generalitat, la vicepresidenta, Joana Ortega, i la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, de desobediència, prevaricació, usurpació d'atribucions judicials i malversació de cabals públics.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut