Votació de la moció pel model de la CCMA. (Foto: ACN)
Votació de la moció pel model de la CCMA. (Foto: ACN)
Barcelona

El Parlament insta el govern a "garantir el pressupost suficient" per mantenir el model de la CCMA

Amb els vots de CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP s'ha aprovat una moció de defensa dels mitjans de comunicació públics catalans. El text, proposat per Esquerra Republicana, insta a garantir el pressupost suficient per mantenir el model i el lideratge de TV3 i de Catalunya Ràdio, la televisió i la ràdio nacionals de Catalunya.

RedaccióActualitzat
El Parlament ha aprovat, CiU, ERC, PSC, ICV-EUiA i la CUP, una moció de defensa dels mitjans de comunicació públics catalans. El text, proposat per Esquerra Republicana, insta a "garantir el pressupost suficient per mantenir el model i el lideratge de TV3 i de Catalunya Ràdio, la televisió i la ràdio nacionals de Catalunya". També s'ha aprovat canviar les lleis del Consell de l'Audiovisual i de la Corporació Catalana de Mitjans per garantir-ne la pluralitat, "desgovernitzar-la", i posar-la en mans del Parlament.

Alguns grups, però, han criticat que el text no rebutgi explícitament les retallades que els volen materialitzar en els pressupostos d'aquest any a TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN). En aquest sentit, s'ha rebutjat una esmena dels ecosocialistes que instava la direcció de Catalunya Ràdio a "replantejar-se la decisió de prescindir, a partir de l'1 de maig, de la trentena de corresponsals desplegats per Catalunya".

En canvi, a proposta d'Iniciativa s'ha adoptat el compromís d'aprovar un nou contracte programa, que definirà el model de mitjans dels propers anys abans que acabi el setembre. També ha tirat endavant una esmena per garantir "la continuïtat i viabilitat" de l'ACN. Tots els grups han votat a favor de "prioritzar al màxim l'estalvi de despeses que no afectin directament la plantilla" d'aquesta agència.

Els comitès d'empresa, escèptics

Els comitès d'empresa de Catalunya Ràdio i l'agència de notícies ACN han acollit amb prudència l'aprovació al Parlament d'una moció d'Esquerra Republicana per garantir el futur i la viabilitat dels mitjans públics de Catalunya. Des del comitè d'empresa de Catalunya Ràdio, Montse Raya, ha celebrat el suport majoritari dels polítics a la cambra, però afegeix que "això s'ha de traduir en fets i ha d'anar acompanyat d'una bona gestió dels mitjans de comunicació".

En el mateix sentit s'ha pronunciat el president del comitè d'empresa de l'ACN, Josep Molina, que ha assegurat ara cal veure si la "bona voluntat" dels polítics es trasllada a la taula de negociació.
Anar al contingut