Barcelona

El Parlament demana per unanimitat que es revisi la sentència del "cas 4-F"

El programa ".CAT", de TV3, emetrà aquest vespre la gravació del testimoni que assegura que coneix qui va llançar el test a l'agent ferit

RedaccióActualitzat

El debat sobre els fets del "cas 4-F", que recull el documental "Ciutat morta", emès aquest dissabte pel 33, ha arribat al Parlament. A proposta de la CUP, el ple ha llegit aquest dijous una declaració institucional que demana a la Fiscalia que en revisi la sentència i també sol·licita a l'Ajuntament de Barcelona que obri una investigació interna.

El text definitiu, consensuat per tots els grups, està fonamentat en tres punts: traslladar a la fiscalia que torni a obrir el cas; instar l'Ajuntament de Barcelona que faci una investigació interna al cos de la Guàrdia Urbana i mostrar la solidaritat amb l'agent que va quedar tetraplègic aquell 4 de febrer del 2006.

El Parlament acorda "traslladar a la Fiscalia la conveniència de revisar totes les actuacions judicials derivades dels fets del 4-F, si de resultes d'allò exposat en el documental es pot considerar que no hi va haver una investigació prou curosa, incloses les denúncies pel delicte de lesions que en aquell moment es van arxivar".

La cambra expressa la seva solidaritat amb l'agent ferit, "que pateix unes lesions que han reduït molt greument les seves facultats físiques i cognitives", i la seva família. A més, també se solidaritza amb els familiars de Patrícia Heras, la jove empresonada que es va suïcidar durant un permís penitenciari.

El Parlament també fa una crida a la ciutadania a "col·laborar en l'aportació de nova informació que pugui ajudar a la reobertura i aclariment del cas" i trasllada a l'Ajuntament de Barcelona la conveniència de "fer les investigacions internes pertinents al cos de la Guàrdia Urbana per dirimir, si és oportú, les responsabilitats pertinents".

El "cas 4-F" protagonitza el .CAT

El documental "Ciutat morta" no es va emetre íntegrament; per decisió judicial, es van ometre cinc minuts del metratge. A part d'aquests minuts, els autors del documental van decidir no incloure-hi el testimoni que assegura que sap qui és la persona que hauria llançat el test contra el guàrdia urbà que va resultar ferit greu. Doncs bé, aquest vespre, el programa ".CAT", de TV3, emetrà en exclusiva la gravació d'aquest testimoni, que podria ser clau si, finalment, la fiscalia considera que cal reobrir el cas. Els directors del documental han decidit difondre el relat d'aquest testimoni. Serà a partir de dos quarts d'onze de la nit.

El programa també tenia prevista una entrevista amb la dona del guàrdia urbà ferit, però, finalment, l'entrevistada s'ha fet enrere i no es podrà emetre. Precisament, avui, l'exregidor Carles Martí, en una entrevista a "El Periódico", explica que va ser ell qui va parlar d'un test a Joan Clos, i que a ell l'hi havia dit un tècnic municipal.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut