Barcelona

El Parlament conclou que la Declaració és "vigent" perquè "una voluntat política no es pot suspendre"

La Mesa del parlament considera la Delclaració és "vigent". En declaracions als periodistes, la presidenta en funcions del Parlament de Catalunya, Anna Simó, també ha considerat que "no és casual" que la sentència es fes pública just abans que es formalitzés la recusació del president i dos magistrats del TC i pocs dies abans que es debati al Congrés l'autorització per fer la consuta.

RedaccióActualitzat

La Mesa del Parlament s'ha reunit d'urgència, aquest matí, per analitzar la sentència del Tribunal Constitucional sobre la Declaració de Sobirania, un text que va arribar a la cambra catalana a tres quarts de vuit del vespre d'aquest dimarts. La vicepresidenta de la cambra i presidenta en funcions, Anna Simó, ha assegurat que la Declaració "expressa una voluntat política que és vigent per a la majoria dels membres de la cambra", per la qual cosa entén que el seu contingut segueix en vigor. "Una voluntat política no es pot suspendre", ha afegit.

Tot i això, "la Mesa ni ignora ni deixa d'ignorar la sentència; la Mesa el que fa és prendre'n nota", ha afegit Simó. Així doncs, la Mesa no es posiciona i deixa en mans dels grups el full de ruta. A més, mantindrà la Declaració al seu web i als documents oficials.

En declaracions als periodistes, Simó ha considerat que "no és casual" que la sentència es fes pública just abans que es formalitzés la recusació del president i dos magistrats del TC i pocs dies abans que es debati al Congrés l'autorització per fer la consulta. Preguntada sobre si la cambra havia trigat massa a recusar els magistrats, Simó ha argumentat que volien fer un informe ben fonamentat i que no comptaven que el TC "accelerés" la resolució.

El ple d'aquest dimecres ha de ratificar, precisament, els tres diputats que defensaran la consulta al Congrés dels Diputats el 8 d'abril.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut