Una partidària de la pena de mort contra els terroristes durant una manifestació a Lahore. (Foto: Reuters)
Una partidària de la pena de mort contra els terroristes durant una manifestació a Lahore. (Foto: Reuters)
Islamabad

El Pakistan executarà 500 condemnats a mort arran de la massacre a Peshawar

El president Nawaz Sharif va anunciar l'endemà de l'atemptat que el seu país tornava a aplicar la pena capital per casos de terrorisme.

RedaccióActualitzat

Les autoritats pakistaneses executaran 500 condemnats a mort en les pròximes setmanes, segons fonts del ministeri de l'Interior. El govern de Nawaz Sharif ho anuncia uns dies després de la massacre d'un comando talibà en una escola de Peshawar, on van morir 149 persones, 133 de les quals eren nens. L'endemà de l'atac, Islamabad va informar que es reprenien les execucions de la pena capital per casos de terrorisme, suspeses des de fa sis anys.

Des de l'atemptat de Peshawar, sis condemnats a mort pels tribunals antiterroristes ja han estat executats, amb el vistiplau aparent de gran part de l'opinió pública. Segons fonts d'Interior, el ministeri "ha enllestit una llista de 500 interns que han esgotat tots els recursos possibles". El govern apunta que les peticions de gràcia d'aquests empresonats "han estat rebutjades pel president i s'executaran a les pròximes setmanes". Prop de 8.000 empresonats estan condemnats a mort.

 

Anar al contingut