El secretari d'Organització del PSOE, Óscar López. (Foto: EFE)
El secretari d'Organització del PSOE, Óscar López. (Foto: EFE)
Barcelona

El PSOE presenta al Congrés la petició perquè hi comparegui Rajoy pel "cas Bárcenas"

Els socialistes volen explicacions oficials del president del govern a la cambra perquè aclareixi "aquest fenomen de corrupció institucionalitzada" i de "finançament irregular del PP durant vint anys". A més, el secretari d'Organització insta la número dos del PP, María Dolores de Cospedal, que presenti una querella contra Bárcenas.

RedaccióActualitzat
El PSOE vol explicacions oficials del president del govern, Mariano Rajoy, sobre el suposat finançament irregular del PP. Després de les declaracions d'aquest cap de setmana de l'extresorer Luis Bárcenas sobre el pagament de sobresous, el PSOE ha presentat al Congrés la petició perquè comparegui Rajoy per aclarir "aquest fenomen de corrupció institucionalitzada" i de "finançament irregular del PP durant 20 anys" i assegura que posarà en mans de la justícia les últimes informacions periodístiques sobre el cas.

A més, el secretari d'organització del PSOE, Oscar López, insta la número dos del PP, Maria Dolores de Cospedal, que presenti una querella contra Bárcenas, per haver afirmat que De Cospedal va cobrar una comissió de 200.000 euros. Per López, la secretaria general del PP "sembla" que també estaria ficada en aquest afer.

Mentrestant, des del govern espanyol, la vicepresidenta Soraya Saenz de Santamaria ha optat pel silenci, igual que el president espanyol, Mariano Rajoy.

Judicialment, la Fiscalia Anticorrupció assegura que donarà suport a una nova declaració de Bárcenas davant del jutge Ruz perquè expliqui el suposat finançament irregular del partit.
Anar al contingut