Madrid

El PP es planteja fer comparèixer Rajoy pel "cas Bárcenas" per evitar danyar la imatge d'Espanya

És el que ha deixat entreveure el portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, que ha obert la porta per primera vegada a una compareixença de Mariano Rajoy per donar explicacions del "cas Bárcenas". Alonso ha afegit que Rajoy no es posarà "al servei de l'estratègia que marqui ningú per intentar alleujar la seva situació processal", i ha demanat a l'oposició que tampoc no siguin "reus de la seva estratègia", en una clara referència a l'extresorer popular.

RedaccióActualitzat
El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Alfonso Alonso, ha obert la porta per primera vegada a una compareixença de Mariano Rajoy per donar explicacions sobre el "cas Bárcenas". Alonso, que ha defensat que el president espanyol ja "ha donat explicacions i en seguirà donant", ha afegit que també ho farà en seu parlamentària, però que "les Corts no es convoquen des de Soto del Real", en una clara referència a la situació de Luis Bárcenas, que és en aquesta presó madrilenya.

En una entrevista a Onda Cero, Alonso ha afegit que Rajoy no es posarà "al servei de l'estratègia que marqui ningú per intentar alleujar la seva situació processal", i ha demanat a l'oposició que tampoc no siguin "reus de la seva estratègia". El portaveu popular, a més, ha acusat Bárcenas d'"aixecar una muntanya de mentides".

Ja des dels passadissos del Senat, Alonso ha reiterat que si cal introduir la compareixença de Rajoy en el plenari del dia 24 ho decidiran el mateix dia. Encara queda una setmana abans no expiri l'ultimàtum del PSOE per presentar una moció de censura i el PP encara no ha pres cap decisió formal. El que s'entreveu, però, és un canvi d'estratègia dels populars per evitar el debat d'una moció de censura que danyaria la imatge d'Espanya a l'exterior. I és que des de les cancelleries europees podria inquietar molt més aquest escenari que no pas una compareixença a petició pròpia del mateix president espanyol.

Sigui com sigui, el que sembla cada cop més evident -per molt que es digui amb la boca petita en el Partit Popular- és que la compareixença del president com a conseqüència del "cas Bárcenas" va prenent cada cop més força.

Mentrestant, el degoteig de filtracions sobre el procés judicial no s'atura i continuen els contactes entre l'oposició per a la presentació d'una possible moció de censura. Aquest dimarts, el líder de l'oposició, Alfredo Pérez Rubalcaba, assegurava que si el cap de l'executiu espanyol no compareix en seu parlamentària forçarien una moció de censura, fet que Alonso també ha criticat en considerar que és "utilitzar un instrument per a una finalitat que no té".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut