Berna

El Museu d'Art de Berna es queda la col·lecció d'obres espoliades pels nazis a Cornelius Gurlitt

Les obres d'autors com Picasso, Renoir, Monet Chagall o Matisse es quedaran a Alemanya per poder estudiar-les

Actualitzat

El Museu d'Art de Berna ha anunciat que accepta el polèmic llegat del col·leccionista alemany Cornelius Gurlitt, gairebé 1.500 obres presumptament espoliades pels nazis. Així ho han anunciat el president del consell de la fundació del museu, Christoph Schäublin, que ha comparegut acompanyat de la secretària d'Estat de Cultura alemanya i el ministre de Justícia, Winfried Bausback. Ara bé, les obres es quedaran a Alemanya per poder estudiar-les.

D'aquesta manera, la galeria pràcticament ha esgotat el termini legal de sis mesos per prendre una decisió respecte a l'acceptació del polèmic llegat.

Gurlitt, que havia viscut tota la vida gairebé en anonimat entre Munic i Salzburg, tenia en possessió obres de Picasso, Renoir, Monet, Chagall o Matisse, d'algunes de les quals fins i tot es desconeixia l'existència. Era fill del marxant d'art Hildebrandt Gurlitt, un dels pocs que van tenir autorització del règim nazi per negociar amb obres de l'anomenat "art degenerat" que havien estat retirades dels museus alemanys. Tot i que durant un temps la troballa es va mantenir en secret, a finals de 2013 es va fer pública.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut