Barcelona

El Macba recupera la reivindicativa obra d'Eulàlia Grau

La mostra monogràfica "Mai he pintat àngels daurats" posa de relleu la crítica constant de l'artista, des dels anys setanta fins avui dia, a la societat capitalista.

RedaccióActualitzat
El Macba de Barcelona mostra des d'aquest divendres i fins a final de maig "Mai he pintat àngels daurats", la primera exposició monogràfica dedicada a Eulàlia Grau, una de les veus catalanes més reivindicatives dels anys setanta i vuitanta. El que més sorprèn d'una exposició com aquesta és l'escassa difusió que una obra de tanta entitat ha tingut fins ara a Catalunya.

La mostra treu a la llum molts dels fotomuntatges que l'artista va fer als anys setanta. Obres que posen de manifest l'esperit reivindicatiu d'Eulàlia Grau i la seva crítica constant a la societat capitalista. A vegades, però, s'ha simplificat la transcendència política de la seva obra, reduint-la a l'àmbit estricte del feminisme.

L'exposició permet veure també algunes de les últimes creacions de l'artista, com la instal·lació on contraposa el dia a dia d'una dona sense sostre amb diversos casos de corrupció política i financera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut