Barcelona

El MNAC, la Caixa i Fira de Barcelona firmen un acord per convertir Montjuïc en la muntanya dels museus

El MNAC, La Caixa i Fira de Barcelona firmen un acord per convertir Montjuïc en un gran complex d'equipaments museístics i culturals.

RedaccióActualitzat

Montjuïc, una muntanya que ha viscut capítols fonamentals de la història de Barcelona, es vol tornar a convertir en pol d'atracció de la ciutat, en un gran complex d'equipaments museístics i culturals que hauran de donar més visibilitat a Barcelona en el mapa cultural internacional.

El MNAC serà un dels puntals del que s'ha batejat com la Muntanya dels museus juntament amb Caixaforum i el Pavelló Mies van de Rohe. Un acord firmat entre els presidents de la Caixa, del MNAC i de la Fira de Barcelona ha donat llum verda al desenvolupament d'aquest projecte d'envergadura que permetrà recuperar dos grans espais de Montjuïc que ara estan en mans de la Fira, els pavellons d'Alfons XIII i Victòria Eugènia, que, un cop rehabilitats, es reconvertiran en espais dedicats a l'art.

Encara no s'ha concretat qui finançarà les obres de reconversió d'aquests espais en museus i quines col.leccions s'hi exhibiran. S'està negociant la possibilitat que s'hi pugui mostrar una part de la col.lecció particular de la baronessa Thyssen, Carmen Cervera.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut