Madrid

El Front Polisario avisa que té "homes, armes i voluntat" per anar a la guerra contra el Marroc

El Front Polisario diu que té "prou homes, armes i voluntat" per anar a la guerra contra el Marroc. El delegat del Polisario a Espanya creu que el silenci i la complicitat de la comunitat internacional animen el règim de Mohamed VI a continuar violant els drets humans. En una roda informativa a Madrid, Bucharaya Beyin ha acusat el Marroc de practicar la neteja ètnica del poble saharaui des de l'assalt al campament de protesta.

Actualitzat
La situació actual al Sàhara està abocant el Polisario a desenterrar les armes. És el que diu Bucharaya Bayin: "Tenim prou armes i homes i voluntat perquè no hi hagi pau a la regió fins que no hi hagi una resolució del conflicte", ha avisat aquest divendres en roda de premsa a Madrid.

"Aquest silenci internacional ens està obligant a tornar a la lluita armada. Que assumeixin aquesta responsabilitat perquè no volen aquesta voluntat de fer avançar la consecució de les solucions pacífiques", ha conclòs.

El portaveu ha dit que el Polisario té armes, perquè si no -ha puntualitzat- el Marroc ja els hauria eliminat.

De la seva banda, el govern espanyol entén que encara no té prou informació per decidir si adopta una posició més dura davant el Marroc per l'últim episodi del conflicte amb el Sàhara. El vicepresident, Alfredo Pérez Rubalcaba, creu que precipitar-se podria fer perillar la seva posició de diàleg amb les dues parts.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut