Londres

El "Financial Times" considera "imperatiu" que Rajoy comparegui al Congrés pel "cas Bárcenas"

L'editorial del diari econòmic considera imprescindible que el president espanyol comparegui en seu parlamentària per "dir la veritat sobre el que sap" i assegura que, cada dia que passa, l'escàndol de les finances del PP perjudica la imatge d'Espanya, la democràcia espanyola i el ritme de reformes del govern de Rajoy.

RedaccióActualitzat
El "Financial Times" incrementa la pressió sobre Mariano Rajoy pel "cas Bárcenas" i assegura que és "imperatiu" que comparegui al Parlament per "dir la veritat sobre el que sap". L'editorial del diari econòmic d'aquest dimecres assegura que, cada dia que passa, l'escàndol de les finances del PP perjudica la imatge de Rajoy i d'Espanya i la democràcia espanyola, i alenteix el ritme de reformes" del govern de Rajoy.

L'editorial també recull que és "perillós" que Rajoy "persisteixi amb la tàctica dilatòria i confosa" donada la situació econòmica i també quan els espanyols estan "descontents perquè alguns dels pilars de l'estat postfranquista, com la monarquia, el sistema judicial o l'autonòmic no funcionen tan eficientment com ho haurien de fer." En aquest punt, esmenta Catalunya, d'on destaca el "separatisme fort".

Segons el diari financer, a Espanya els socialistes "són massa impopulars per aprofitar-se d'unes eleccions anticipades" i Rajoy té una majoria suficient per continuar al capdavant de l'executiu. Però avisa que l'escàndol de Bárcenas és "diferent" dels que hi ha hagut a Espanya anteriorment.

El diari destaca que és totalment comprensible que els espanyols, que pateixen increments d'impostos, retallada de la despesa públic i un atur "catastròfic", reclamin que els partits polítics siguin transparents sobre les seves finances i les quantitats ingents de diners que mouen.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut