L'ambaixador palestí a Espanya, Musa Amer Odeh, amb diversos diputats. (Foto: EFE)
L'ambaixador palestí a Espanya, Musa Amer Odeh, amb diversos diputats. (Foto: EFE)
Madrid

El Congrés dels Diputats aprova instar el govern espanyol a reconèixer l'Estat palestí

La cambra baixa ha demanat també a l'executiu que promogui de manera coordinada al si de la UE el reconeixement de Palestina com a estat sobirà

RedaccióActualitzat

El Congrés dels Diputats ha aprovat pràcticament per unanimitat una proposició no de llei que insta el govern espanyol a reconèixer Palestina com a estat, reafirmant que l'"única solució possible" per al conflicte és la coexistència de dos estats, Israel i Palestina, a la regió. La proposta s'ha aprovat amb 319 vots a favor, dos en contra i una abstenció.

En l'esmena transaccional a la proposta inicial del PSOE, pactada per tot els grups excepte UPyD (que també hi ha votat a favor), es destaca que aquest reconeixement "ha de ser conseqüència" d'un procés de negociació entre les parts que garanteixi la pau i la seguretat, el respecte als drets dels ciutadans i l'estabilitat regional.

La cambra baixa ha demanat també a l'executiu que promogui de manera coordinada al si de la UE el reconeixement de Palestina com a Estat sobirà, en el marc d'un procés de pau al Pròxim Orient, tenint plenament en compte "les legítimes preocupacions, interessos i aspiracions d'Israel".

Anar al contingut