Jocs Olímpics

El COI emet un informe poc favorable a la candidatura de Madrid per als Jocs Olímpics del 2016

La candidatura de Madrid per acollir els Jocs Olímpics de l'any 2016 no figura entre les més ben posicionades, segons es desprèn de l'informe donat a conèixer per la Comissió d'Avaluació del Comitè Olímpic Internacional. L'informe, que no és vinculant però sí orientatiu de cara a l'elecció final, que es farà a Copenhaguen el pròxim 2 d'octubre, destaca la candidatura de Tòquio per sobre de les de Rio de Janeiro, Chicago i Madrid. La comissió critica la capital espanyola perquè no presenta un bon organigrama administratiu. També apunta que la legislació estatal antidopatge no està en consonància amb el codi de l'Agència Mundial Antidopatge.

Actualitzat
Madrid té un projecte "altament compacte", amb un gran suport popular i en què destaca el "compromís econòmic" i el "sòlid suport" de les tres administracions, govern, comunitat i ajuntament, per celebrar els Jocs Olímpics de 2016. En canvi, la Comissió d'Avaluació del COI, presidida per l'exatleta marroquina i ministra d'Esports del Marroc, Nawal El Moutawakel, considera que durant la seva visita, del 4 al 9 de maig passats, "no va poder determinar" si la legislació antidopatge espanyola "respectava" el codi antidopatge de l'Agència Mundial Antidopatge.

Punts forts

Els experts del COI subratllen la importància de l'ús posterior de la vila olímpica, propietat de l'Ajuntament, per a habitatges de caràcter social, així com el suport popular amb el qual compta la candidatura de la capital d'Espanya, amb un 93,5%, el més gran de les quatre candidates als Jocs de 2016, que són Chicago, Rio de Janeiro i Tòquio. Alhora, la Comissió d'Avaluació destaca el concepte "altament compacte" de les infraestructures olímpiques, ja que les seus, la vila olímpica i els centres de premsa i televisió estaran situats en un radi de 10 quilòmetres del centre de la ciutat i seran accessibles en transport públic.

Un altre aspecte destacat és la bona marxa en la construcció de les infraestructures olímpiques, ja que 23 de les 33 seus "existeixen ja" i dues més, el Centre Aquàtic i l'Estadi Olímpic, que serà el nou estadi de l'Atlètic de Madrid, es construiran independentment de la celebració dels Jocs.

Punts febles

Però pel COI el dossier i la documentació de Madrid 2016, així com l'estructura administrativa proposta per als Jocs, no té una clara delimitació dels rols i responsabilitats, entre altres aspectes, en el pla econòmic. Finalment, la comissió diu que la documentació i les presentacions fetes pels responsables de Madrid 2016 a principis del mes de maig passat van ser d'una "qualitat variada". L'informe de la Comissió d'Avaluació veu la llum un mes abans que el COI designi el 2 d'octubre a la seva 121a assemblea, que es farà a Copenhaguen, la seu dels Jocs de 2016. Les rivals de la capital d'Espanya són Chicago, Tòquio i Rio de Janeiro.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut