El Barça de Tata Martino guanya la Supercopa davant l'Atlètic, en empatar al Camp Nou (0-0)

Ja és al sac el primer títol del Barça amb el Tata Martino a la banqueta. La Supercopa d'Espanya ha estat per al Barça, després d'empatar sense gols en la tornada que s'ha disputat al Camp Nou (0-0), tenint en compte l'1-1 de l'anada. Messi ha fallat un penal, enviant-lo al travesser, en els dos últims minuts de partit. Valdés ha estat providencial en dues ocasions claríssimes de l'Atlètic.

El Barça és el nou camió de la Supercopa d'Espanya i ja suma onze trofeus d'aquesta competició a les seves vitrines. S'ha adjudicat el títol amb dos empats (1-1 a l'anada i 0-0 a la tornada) i trenca així la ratxa de Simeone, que havia guanyat tres finals, en dos anys a la banqueta de l'Atlètic. Víctor Valdés ha estat providencial amb les seves aturades i Messi ha fallat un penal als últims minuts de partit.

S'ha fet esperar, però finalment hem pogut veure Messi i Neymar junts en un onze titular. L'argentí ha tornat després del cop que el va fer ser baixa a Màlaga. A l'altre costat, disposats a fer la guitza a l'àrea blaugrana, Arda Turan i David Villa, que tornava al Camp Nou, per primer cop, i que ha rebut xiulets de la grada quan Manel Vich ha dit el seu nom i també quan ha estat substituït.

L'Atlètic necessitava marcar, perquè amb el 0-0 al marcador guanyava el Barça, tenint en compte l'1-1 de l'anada. A mesura que ha avançat el partit, els blaugrana s'han trobat amb un Atlètic de Madrid que no deixava jugar, amb moltes interrupcions i protestes. Un duel molt semblant al que ja es va veure fa una setmana al Calderón. El primer xut entre els tres pals no ha arribat fins al minut 35. Pilota perduda del Barça arran d'una rematada, que l'Atlètic respon amb un ràpid contraatac, amb un xut final de Koke que atrapa Víctor Valdés.

L'equip blaugrana s'ha animat i, en l'acció següent, Cesc, que complia el partit 100 amb el Barça, ha provat una rematada de cap que ha aturat Courtois. En la mateixa jugada, Messi ha reclamat penal per una agafada d'Arda Turan. L'acció més clara del primer temps ha estat del cantó dels "colchoneros". Valdés ha estat providencial en refusar a córner un xut a boca de canó d'Arda Turan. Abans del descans, Alexis ho ha provat amb una rematada massa alta de cap, a una centrada de Messi.

Valdés ha tornat a salvar el Barça, amb una nova aturada providencial, arran d'un bon xut de Villa, quan només s'havien disputat 11 minuts de la segona part. L'Atlètic de Madrid ha seguit embrutant el partit. Ja avançat el segon temps, al 35, Filipe Luís ha vist la vermella directa per una agressió a Alves sense pilota. El mateix Alves ha estat víctima d'una trepitjada a l'esquena de Diego Costa, que només ha vist una groga.

Malgrat el joc brut, el Barça ha intentat buscar el gol, per no veure's sorprès per l'Atlètic en els minuts finals. A dos minuts del desenllaç, l'àrbitre ha assenyalat penal de Miranda sobre Pedro. Messi, l'encarregat de llançar-lo, l'ha enviat al travesser. Ocasió perduda, que hauria suposat la tranquil·litat per als blaugrana. De nervis, però, n'hi ha hagut a les dues banquetes. Arda Turan, que ha estat substituït, ha vist la vermella per protestar quan ja era a la banqueta assegut. Al final, ningú ha marcat i el títol ha estat per al Barça.