Madrid

Els quarts i cinquens esquitxen Catalunya a la loteria de Nadal

Un dels cinquens, el 32306, ha estat venut íntegrament a Sitges i Cubelles

RedaccióActualitzat

A les 9.11 hores del matí començava amb absoluta normalitat el sorteig extraordinari de Nadal, però no ha estat fins més d'una hora després, a les 10.18 hores, que ha sortit el primer premi destacat. Ha estat, però, un cinquè, premiat amb 60.000 euros per cada sèrie per al número 46984 i ha tocat íntegrament a Madrid. En concret, s'ha venut a l'estació d'Atocha.

Poc després, els nens cantaven el primer quart premi: el 7617 premiat amb 200.000 euros la sèrie. Ha estat un premi molt repartit arreu de Catalunya i de l'Estat. Aquí, s'ha venut a Lleida, Tàrrega, Girona, Blanes, Roses, Alfarràs, Badalona, Barcelona, Manresa, Terrassa, la Fatarella, Salou, Tarragona, Sant Andreu de la Barca i Vallirana.

El número s'ha venut també a Alacant i a la Pobla de Vallbona, al País Valencià, així com a Conca, Bilbao, Armunia, Ourense, Sant Sebastià, Palma de Mallorca, El Ejido, Abanto i Ciérvana, Alacant, Madrid, Iecla, Barakaldo i Chiclana de la Frontera.

El segon quart, en canvi, s'ha fet esperar. Quan quedaven deu minuts per la una de la tarda, els nens de Sant Ildefons han cantat el 67009, que ha anat a parar a Madrid, Sevilla, Carvallo, València i Toledo. A Catalunya, se n'ha venut una sèrie a Sort i una altra a Barcelona.

El 32306, un cinquè venut íntegrament a Catalunya

Els cinquens s'han anat succeint al llarg del matí. El segon cinquè premi ha portat la sort a Catalunya amb el 32306. S'ha venut íntegrament a Sitges (140 sèries) i Cubelles (20 sèries).

Els mateixos nens de Sant Ildefons que han cantat el segon cinquè premi han cantat el tercer: el 95538, que s'ha venut íntegrament a Calataiud. A un quart de dotze del matí, sortia el quart cinquè: 74012 que també ha esquitxat Catalunya, on s'han repartit números a Mollerussa (32), Cervera (32), Sant Cugat del Vallès (20) Igualada (6), Sort (1), Mollet del Vallès i Vic.

El cinquè cinquè ha estat per al 91363, que ha tocat a Terol, Eivissa i Badajoz. A les dotze del migdia arribava un altre cinquè: el 60.090, que ha estat molt escapampat per tot l'Estat i aquí se n'ha rebut un pessic a Reus i Sort. On se n'han venut més, a Saragossa, amb 45 sèries. Poc després, un altre cinquè, el 67924, que ha caigut a Mataró, on se n'han venut 34 sèries, i a Viladecans; també se n'han venut a Eivissa. Finalment, l'últim cinquè ha estat per al 52028, del qual s'han venut 60 sèries a Barcelona i 15 a Vilanova i la Geltrú. També ha caigut a Sort.

El sorteig ha començat després de col·locar els 100.000 números dels dècims als bombos més grans i les 1.807 boles amb els premis en els més petits al Teatro Real de Madrid, on s'ha pogut veure en el pati de butaques un senyor vestit de Cristiano Ronaldo, Pares Noel o una penya que anava amb camisa blanca i mocadors vermells com en els Sanfermins.

Aquest any han cantat els números el mateix nombre de nens i nenes, entre 9 i 12 anys. Tot i l'expectativa que s'havia generat pel canvi de vestuari, continuen amb la línia conservadora i els nens porten corbatí i les nenes mitges bordeus.

La primera nena de Sant Ildefons a cantar els números del Sorteig de la Loteria de Nadal s'ha encallat en un dels números, el 58.052, i ha viscut uns moments de nervis. El públic l'ha ovacionat i, finalment, ha pogut reprendre la cantada de números.

Aquest any la grossa ha repartit 2.240 milions d'euros en premis, xifra semblant a la de l'any anterior. Catalunya és la segona comunitat que més ha jugat a la rifa de Nadal, amb 433,4 milions d'euros jugats, un 20,4% que l'any passat. Al conjunt de l'Estat s'han venut 2,472 milions d'euros, un 4,6% més, després de sis anys de descensos.

Per primera vegada, però, Loteries i Apostes de l'Estat permet cobrar el mateix dia els premis del sorteig de Nadal.

Números preferits

Aquest any un número que ha tingut sortida és el que fa referència a la mort recent de la duquessa d'Alba. A més de la mort de Cayetana d'Alba, altres esdeveniments han estat elegits per comprar un dècim, com l'ingrés a la presó d'Isabel Pantoja.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut