Un jove, a casa seva (Foto: Flickr/RUDEWORKS)
Les llars unipersonals ja s'han convertit en la tipologia més estesa a Barcelona. (Foto: Flickr/RUDEWORKS)
Barcelona

El 30% de les llars de Barcelona estan ocupades per una sola persona i s'han convertit en la tipologia més estesa

La ciutat de Barcelona té cada cop més persones que viuen soles i, actualment, el 30% de les llars estan ocupades per una de sola. Són prop de 200.000 del total d'1.638.000 habitants que té la ciutat. Segons l'Informe Estadístic Municipal, elaborat a partir del padró provisional del 2009, les llars unipersonals ja s'han convertit en la tipologia més estesa i superen el model de llars amb dos adults o amb menors d'edat. El segon tinent d'alcalde, Ricard Gomà, afirma que s'ha detectat una clara tendència a viure sol com a opció personal.

Actualitzat
Des de l'any 1980, Barcelona ha anat perdent habitants però, en canvi, ha guanyat llars perquè les vivendes estan ocupades per menys persones.

El panorama actual és d'una gran fragmentació de models familiars. Segons l'Ajuntament, aquest model tan diversificat és equiparable al que hi ha a ciutats europees com Munic, Viena o Amsterdam. La principal diferència és l'edat d'emancipació dels joves, que a Barcelona està al voltant dels 30 anys, mentre que a Europa és als 23.
Anar al contingut