Barcelona

El 15-M torna al carrer coincidint amb el segon aniversari del moviment dels "indignats"

La marxa amb motiu del segon aniversari del moviment ha començat a les sis de la tarda a la plaça de Catalunya sota el lema "Aturem el genocidi financer. Junts podem". Han avançat pel centre de la ciutat amb crits contra la corrupció, els bancs i els polítics i les reivindicacions, entre d'altres, d'un habitatge digne i la defensa d'uns sistemes públics de sanitat i educació de qualitat.

RedaccióActualitzat
Milers de persones han participat la commemoració del segon aniversari del moviment 15-M a Barcelona. La manifestació ha sortit de plaça Catalunya encapçalada amb una pancarta inspirada en els grafitis amb el lema "Aturem el genocidi financer. Junts podem" i  han avançat pel centre de la ciutat amb crits contra la corrupció, els bancs i els polítics i les reivindicacions, entre d'altres, d'un habitatge digne i la defensa d'uns sistemes públics de sanitat i educació de qualitat.

Era una multitud heterogènia, unes 5.000 persones segons la Guàrdia urbana, formada per gent de totes les edats i condicions. Hi hi havia representants de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca, dels anomenats "iaioflautes" i també de la comunitat educativa. Els manifestants han expressat la seva indignació per les retallades i la crisi social que s'està vivint a conseqüència de la crisi econòmica i financera.

En arribar a l'Arc de Triomf, una part important dels manifestants s'han desviat pel barri de la Ribera fins al carrer Sant Pere Més Baix, on han ocupat un edifici de quatre plantes buit ubicat al número 88. Han desplegat una pancarta amb el lema "edifici ocupat" i han llegit un manifest que recull les principals reivindicacions dels col·lectius que han participat en la marxa. L'habitatge s'ha ofert a una família amb fills que havia estat desnonada de casa seva. A més, s'ha previst un programa d'activitats per fer a l'edifici en els pròxims cinc dies que inclouen tallers, assemblees, concerts i àpats populars.

El 15-M commemora el seu segon aniversari durant tot el cap de setmana i fins dimecres, data exacta del seu naixement, amb diferents assemblees, concentracions i altres actes reivindicatius per rememorar el moviment indignat i fer balanç de la feina feta des de llavors.

La commemoració també es deixa sentir en altres ciutats catalanes i de la resta de l'estat, en especial a Madrid. Allà han estat tres les grans columnes de manifestants que han acabat omplint la Puerta del Sol, justament on va néixer el moviment 15-M fa dos anys. Milers de persones s'hi han concentrat, en l'acte central d'una sèrie de protestes i accions que s'estan fent a Madrid sota el nom de Mayo Global. Es tracta d'una campanya contra les politiques d'austeritat, contra les retallades i per reclamar una major participació democràtica.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut