Barcelona

Junqueras respon a Mas: "En la manera de sumar, ens trobarem"

El president de la Generalitat i el cap de l'oposició es reuniran després que el republicà presenti el seu full de ruta dimarts vinent

Actualitzat

L'endemà que el president Artur Mas presentés el full de ruta per a després del 9-N, el líder d'ERC, Oriol Junqueras, li ha respost en la sessió de control al govern: "Celebrem la proposta que vostè va fer". Segons ha admès, "estem satisfets" perquè "és un pas endavant en la línia que sempre hem reivindicat". I és que, segons ha defensat, "hem de saber connectar amb els somnis i les necessitats de molta gent, amb els que clamen per la independència i amb els que no comparteixen aquest objectiu, amb els que estan farts dels governs espanyols i amb els enamorats d'Espanya".

El líder republicà ha convidat el president a anar a la conferència que farà el proper dimarts 2 de desembre al Palau de Congressos. "Deixi'm convidar-lo a la conferència que faré jo d'aquí a una setmana", ha dit. Una petició que el president ha respost amb un: "Deixi'm mirar l'agenda, que sóc president de la Generalitat", però "en qualsevol cas li desitjo encert en la seva compareixença de la setmana que ve. L'hi dic amb tota la sinceritat" perquè "l'encert de tots plegats pot desencallar una nova oportunitat que tenim i que no havíem tingut durant molt temps".

Junqueras ha ofert "la disponibilitat d'ERC al diàleg i a arribar a acords", tant amb CiU com "amb el conjunt de forces polítiques" que desitgen avançar cap a la independència de Catalunya. En aquest sentit, ha reclamat una fórmula que "ens permeti sumar més, quants més millor". En qualsevol cas, ha dit al president: "Estic segur que en això ens trobarem".

El líder republicà ja va fer fa dues setmanes una proposta per a després del 9-N.

Reunió Mas-Junqueras passat el 2-D

El conseller de la Presidència, Francesc Homs, ha anunciat que Mas i Junqueras es reuniran després que el republicà presenti el seu full de ruta dimarts vinent. En declaracions als periodistes, Homs ha precisat que el president de la Generalitat es reunirà també amb la resta de partits polítics partidaris del dret a decidir i amb representants de la societat civil per tal de buscar suports al seu projecte de llista unitària.

Mas esperarà, per iniciar aquesta ronda de converses, que Junqueras faci la seva presentació, perquè considera que, com a cap de l'oposició, la seva és "una aportació important".

Simó valora el pas "molt important" de Mas

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", Anna Simó ja valorava a primera hora com un pas endavant "molt important" la conferència del president per tal d'anar posant sobre la taula totes les propostes independentistes. La portaveu d'ERC ha considerat que Mas ha fet el pas previ imprescindible per començar a aclarir incògnites, i que ara toca debatre-les i fer-les confluir.

Després que Mas afirmés que no convocarà eleccions si no és per donar resposta a la consulta amb una llista de país, Simó ha afirmat que la resposta d'ERC és, com ja va avançar Junqueras, asseure's a parlar amb ànim de sumar el màxim de persones i propostes possibles i estudiar la fórmula que garanteixi una majoria clara, com vol Mas, però també "sòlida", ha subratllat.

Simó ha posat l'accent a esvair els dubtes al voltant del projecte de Mas perquè cap persona que durant anys hagi esperat votar per la independència pugui tenir dubtes sobre què es farà.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut