Alfred Bosch, diputat al Congrés d'ERC, en una imatge d'arxiu.
Alfred Bosch, diputat al Congrés d'ERC, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

ERC condemna la crida al boicot al turisme espanyol d'una eurodiputada anglesa pel conflicte sobre Gibraltar

Alfred Bosch ha advertit el govern espanyol que limitant els drets dels gibraltarenys s'està posant en contra la comunitat internacional, els pobles amb aspiracions sobiranistes i l'entorn del camp de Gibraltar. El diputat està convençut que l'executiu utilitza el conflicte amb Gibraltar com una cortina de fum per disfressar la situació de ruïna i desastre que viu el PP pel "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat
Esquerra Republicana no comparteix la crida al boicot al turisme espanyol d'una eurodiputada britànica arran del conflicte entre Gibraltar i Espanya. El diputat republicà al Congrés, Alfred Bosch, lamenta que l'eurodiputada Julie Girling hagi animat a través de Twitter els seus electors a passar les vacances a Catalunya i no a Espanya com a agraïment pel suport rebut dels catalans.

Tot i que ell mateix va enviar una carta al govern britànic mostrant la seva solidaritat amb el poble de Gibraltar, en declaracions a "El Matí de Catalunya Radio", ha valorat negativament la proposta de la política britànica: "Condemno qualsevol iniciativa de boicot o per fer mal a qualsevol poble del món. Per tant, no em sembla bé el que ha fet l'eurodiputada com tampoc el que fa el govern espanyol a Gibraltar d'empaitar gent, abusar-ne, fer-los esperar cues de quilòmetres durant hores sota la canícula estival dient que els tancarà la reixa com si fossin animals".

Bosch ha advertit el govern espanyol que limitant els drets dels gibraltarenys s'està posant en contra la comunitat internacional, els pobles amb aspiracions sobiranistes, com catalans i bascos, i l'entorn del camp de Gibraltar: habitants, treballadors i empresaris. A més, reconeix que el govern espanyol està limitant els drets dels ciutadans dels dos territoris, perquè no respecta les seves aspiracions d'autodeterminació.

El diputat republicà està convençut que l'executiu de Rajoy utilitza el conflicte amb Gibraltar com una cortina de fum per disfressar la situació de ruïna i desastre que viu el Partit Popular arran del "cas Bárcenas".
Anar al contingut