Barcelona

Duran i Lleida presenta la plataforma "Construïm" i diu que s'ha de fugir del "frontisme"

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha detallat la seva aposta política per després del 9-N en el marc de les jornades de debat "Construïm"

RedaccióActualitzat

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, ha detallat la seva aposta política per després del 9-N. Duran i Lleida ha desmentit que la seva intenció sigui crear un nou partit, però sí una plataforma de debat on buscar respostes a les diferents crisis que pateix el país.

Ho ha fet en el marc de la presentació de la plataforma "Construïm", on es pretén crear un nou espai polític de centre per atendre els problemes de la societat "més enllà de la independència".

'Construïm' dedicarà una jornada sencera a la "qüestió nacional" i a les relacions Catalunya-Espanya el mes de gener. L'assumpte ha estat tractat només de passada durant la primera de les jornades de la nova plataforma de debat al voltant d'UDC.

Fugir de la confrontació

Duran ha explicat que, en l'actual context, el partit ha de fugir de la confrontació i evitar els frontismes. I, després d'assenyalar que hi ha molta gent que sent que els partits no donen resposta als seus problemes, ha alertat que el debat polític no es pot centrar només en la qüestió nacional.

El president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, afirma que la crisi territorial "preocupa" i s'ha d'abordar perquè no desapareixerà quan minvi la crisi econòmica, però rebutja viure en el "frontisme dels uns i els altres". Per Duran cal acceptar els matisos i construir la societat pensant en les persones que l'integren.

En aquest sentit, Duran ha posat l'exemple de les pensions i assegura que el debat no és entre si una Catalunya independent podrà pagar millors o pitjors pensions, sinó que les pensions es puguin garantir a Europa, a Espanya i a Catalunya "al marge de la independència" perquè "tothom té problemes".

La querella, un error gravíssim

El líder d'Unió ha aprofitat també per referir-se a la querella contra el president Mas, i les conselleres Ortega i Rigau. Com ja va fer dies enrere a través de les xarxes socials, Duran i Lleida ha qualificat la querella d'"error gravíssim" i ha recordat a l'estat espanyol que "els contenciosos polítics no els resol el Codi Penal".

D'altra banda, el líder d'UDC adverteix que la crisi de partit i "l'afany autodestructiu" de la política està oferint diàriament un espot gratuït a Podem i afirma que la desconfiança en la classe política perjudica la societat. En al·lusió a l'emergència de Podem, Duran adverteix que "el gran perill d'Europa és el populisme" i que la desconfiança en la política és també dolenta per al conjunt de la societat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut