París

Dotze morts en l'atac a la seu del setmanari satíric "Charlie Hebdo" a París

Els suposats assaltants són tres joves de nacionalitat francesa acabats d'arribar de Síria

Actualitzat

Dotze persones han mort i vuit més han quedat ferides, quatre de les quals en estat crític, en un atac a la seu del setmanari satíric francès "Charlie Hebdo" a París, segons ha confirmat la policia francesa. L'edifici està situat a l'est de la ciutat, a prop de la plaça de la Bastilla.

A hores d'ara, sembla que la policia tindria identificats els atacants: Tres joves de nacionalitat francesa acabats d'arribar de Síria que tindrien 18, 32 i 34 anys i dos d'ells serien germans.

A les onze del matí, quan es reuneix el consell de redacció del setmanari, tres homes armats amb kalàixnikovs haurien entrat a la seu del setmanari i haurien disparat contra els treballadors. Deu minuts després d'entrar a l'edifici haurien fugit en un cotxe negre. Abans, però, s'haurien aturat un moment per matar a sang freda un gendarme. Els homes encaputxats han abandonat el cotxe a la porta de Pantin per canviar de vehicle. La forma com han dut a terme l'atemptat fa pensar que tenien l'atac perfectament planificat.

Entre les víctimes mortals hi ha dos agents de polícia i deu periodistes i dibuixants. El diari francès "Le Figaro" ha assenyalat que entre les víctimes mortals hi hauria el director de "Charlie Hebdo" i els dibuixants Charb, Cabu i Wolinski

Deien ser membres d'Al Qaeda

Un dibuixant de "Charlie Hebdo" ha explicat que els assaltants prlaven un francès perfecte i deien ser membres d'Al Qaeda. Un periodista que treballa en un edifici al costat del setmanarí, Vincent Justin, també ha explicat que els suposats autors del tiroteig han cridat "Venjarem el profeta" abans de perpetrar l'atemptat.

El president francès François Hollande, que ha celebrat una roda de premsa des del lloc dels fets, ha expressat: "No hi ha dubte que ha estat un atac terrorista" i ha qualificat els fets de "barbàrie contra un diari, és a dir, contra l'expressió de la llibertat; un acte de barbàrie contra periodistes que havien mostrat que podien actuar a França amb la llibertat que la República protegeix".

Hollande també ha anunciat que ha activat el pla antiterrorista al màxim nivell a París.

El president de la regió d'Ile-de-France, a la qual pertany París, Jean-Paul Huchon, ha declarat que "ha estat una carnisseria" després de visitar les dependències de la revista atacada.

Cal recordar que la publicació "Charlie Hebdo" era objecte d'amenaces després que el 2006 i el 2011 va publicar unes caricatures de Mahoma. Aquell mateix any ja va patir un atemptat que no va fer víctimes.

El cap del gabinet del ministre de l'Interior francès, Bernard Cazeneuve, ha informat així de l'atac pocs minuts després que es produís via Twitter:

També a través de les xarxes socials han arribat més imatges dels resultats de l'atac:

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut