Madrid

Dos policies acusen Esperanza Aguirre de fugar-se i envestir la moto d'un agent que l'estava multant i ella ho nega

Dos policies acusen l'expresidenta madrilenya de marxar i topar amb la moto d'un dels agents quan l'estaven multant

RedaccióActualitzat

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid Esperanza Aguirre ha protagonitzat un incident de trànsit aquest dijous a la tarda a la Gran Vía de Madrid, en envestir amb el seu cotxe la motocicleta d'un agent de policia municipal després de ser sancionada per una infracció de trànsit. Aguirre ha negat haver fugit i ha assegurat que va topar sense voler amb la motocicleta de l'agent. Diu que la versió dels policies no és certa, els acusa de buscar la fotografia del moment en què l'estaven multant i ha qualificat la seva actidud de masclista.

Segons ha explicat el sindicat UGT a l'agència Europa Press, a quarts de cinc de la tarda el cotxe d'Aguirre estava aturat al carril bus, la qual cosa ha fet que l'agent de mobilitat li demanés la documentació, tal com ha quedat enregistrat a l'emissora del servei. Per causes que es desconeixen, després d'entregar-li els papers, Aguirre ha fet arrencar el cotxe per fugir i, quan marxava, ha envestit el policia. La presidenta del PP madrileny ha conduït fins al seu domicili, proper a la zona, i ha entrat el vehicle a l'aparcament, sense parlar amb els policies.

Fonts municipals han tingut "coneixement verbal" però no escrit de l'incident i asseguren que no poden facilitar la identitat del presumpte infractor en compliment de la Llei de Protecció de Dades. D'altra banda, Emergències de Madrid no ha rebut cap avís sobre l'incident i des del PP de Madrid es desconeixen els fets denunciats pel sindicat, tot i que apunten que, en cas de ser cert, seria un "assumpte personal".

Aguirre: "L'únic que volien era una foto"

Poques hores després dels fets, la presidenta regional del PP ha reconegut haver tocat "sense voler" una de les motocicletes dels agents de mobilitat i haver marxat sense el permís dels agents. En declaracions al diari "El Mundo", Aguirre ha reconegut els fets i ha explicat que "en sortir del cotxe" ha colpejat "sense voler una de les motos que havien creuat" per tallar-li "el pas". "El meu cotxe ha fregat una mica", ha precisat Aguirre, que ha afegit que a la moto no hi havia ningú i que, a continuació, ha marxat cap a casa.

"M'han demanat el carnet de conduir, la documentació del cotxe i he començat a veure que venien més agents i que trucaven a comandaments. He dit als agents: 'Què? Multeta i estirada d'orelles, oi?'", ha detallat Aguirre, que assegura que els agents l'han obligat a mantenir el cotxe allà sense donar-li "cap motiu".

El diari "ABC" publica que l'expresidenta de la comunitat s'ha queixat que "l'únic que volien" els agents era la "foto" multant-la. Segons la seva pròpia versió, la intenció d'Aguirre era treure diners d'un caixer a la plaça de Callao i per aquest motiu ha estacionat el vehicle al carril bus posant els quatre intermitents: "He trigat només un minut. A aquella hora no hi havia gens de trànsit."

En aquest sentit, ha indicat que una parella de policies ha acudit a multar-la i ella els ha entregat el DNI i el permís de conduir. "Els he demanat disculpes; un cop acabats tots els tràmits els he dit si ja me'n podia anar i m'han dit que no, que hauria d'esperar una mica", per la qual cosa ella ha mostrat el seu malestar.

Un agent li ha respost que, si tenia algun problema amb el "procediment", truqués a l'alcaldessa de Madrid, Ana Botella i, en aquest moment, segons ha explicat, ha decidit marxar a casa. "Els he dit que si necessitaven res més vinguessin a casa... i s'hi han presentat set policies." "L'únic que volien era una foto", ha insistit Aguirre, que ha dit que "lamenta profundament" els fets. Al vespre, la presidenta del PP madrileny s'ha reafirmat en la seva versió dels fets en un escrit a les xarxes socials.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut