Ciutat de Mèxic

Tres morts, dos nadons i una dona, i 66 ferits per una explosió de gas en un hospital infantil a Mèxic

Hi ha una setantena de ferits, dels quals 22 es troben en estat greu.

RedaccióActualitzat

El balanç final de l'explosió en un hospital maternoinfantil de Ciutat de Mèxic és de tres morts i una setantena de ferits, dels quals vint estan greus. Els morts són dos nadons de tres setmanes i una dona de 25 anys.

Un camió que transportava gas ha provocat una explosió aquest dijous una explosió a l'hospital maternoinfantil de la Ciutat de Mèxic. Els fets han passat durant la càrrega de gas al centre mèdic. La mànega que canalitzava el producte s'hauria rebentat i hauria causat una explosió a tocar de la zona d'urgències. L'edifici ha quedat completament destrossat.  

El cap del govern de la Ciutat de Mèxic, Miguel Ángel Mancera, ha explicat que els 66 ferits han estat traslladats a diferents hospitals de la zona. A més a més, ha especificat que aproximadament 22 tenen ferides greus.

Inicialment s'havia donat un balanç més elevat de víctimes, però, després, s'ha rebaixat. El cap del districte de Cuajimalpa, Adrián Rubalcava, ha explicat que hi ha hagut una confusió inicial perquè cinc persones "estaven inconscients" i per això creien que eren mortes.

El fiscal del Districte Federal, Rodolfo Ríos, ha assenyalat que la causa de l'explosió podria ser una fuita en una mànega de gas, propietat de l'empresa Gas Express Nieto. De fet, hores després de l'accident, han detingut el conductor del camió i dos ajudants seus, per revisar-ne la responsabilitat.

Per la seva banda, el president mexicà, Enrique Peña Nieto, va expressar dijous al matí la seva solidaritat cap els afectats i familiars, mitjançant la xarxa social Twitter.

El servei de rescat, que continua treballant, ha pogut salvar un nadó.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut