Albacete

Deu morts i més de vint ferits en l'accident d'un F-16 grec quan s'enlairava de la base aèria de Los Llanos a Albacete

Dos pilots grecs i vuit ciutadans francesos són les víctimes de l'accident més greu d'un avió militar en territori espanyol des del 1984

Actualitzat

Dos pilots grecs i vuit ciutadans francesos han mort dilluns en l'accident d'un avió F-16 grec a la base aèria de Los Llanos, a la província d'Albacete. A banda dels deu morts, el sinistre ha provocat una vintena de ferits, set dels quals greus, entre els quals se sap que hi ha deu francesos i onze italians.

Cap a un quart de quatre de la tarda, quan es disposava a enlairar-se, l'aeronau ha perdut força i ha caigut a la zona d'aparcament d'avions, on ha xocat amb diversos aparells que hi havia estacionats i ha causat un gran incendi. Testimonis presencials han apuntat que l'avió volava a una alçada baixa.

Al lloc dels fets s'hi han desplaçat helicòpters sanitaris i ambulàncies d'urgències, a més de bombers per sufocar el foc. Es tracta de l'accident més greu d'una aeronau militar en territori espanyol des del 1984.

La base de Los Llanos acull habitualment avions de l'OTAN perquè és on hi ha l'escola de perfeccionament de pilots de l'Aliança Atlàntica. Precisament, l'aparell sinistrat estava integrat en el Tactical Leadership Programm (TLP) de l'OTAN. La força aèria grega havia traslladat a Albacete quatre pilots i quatre avions per al primer curs de l'any.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut