Sant Pere de Riudebitlles

Dos joves detinguts per robar un autobús i conduir-lo de forma temerària durant més de 17 quilòmetres

Els dos joves van provocar un ferit i molts danys en altres vehicles i mobiliari urbà

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut a Sant Pere de Riudebitlles dos joves que havien robat un autocar a Vilafranca del Penedès i van protagonitzar una espectacular fugida conduint de forma temerària durant més de 17 quilòmetres. Els detinguts són una noia de 19 anys, veïna de Santa Coloma de Cervelló, i un jove menor d'edat resident a Berga.

Els conductors van provocar lesions lleus a un conductor amb el qual van xocar a Vilafranca, a més de nombrosos danys en mobiliari 
urbà, altres vehicles estacionats o en circulació i en el mateix bus, segons un comunicat dels Mossos.

Els fets van passar diumenge al matí. Els Mossos i la Policia Local de Vilafranca van iniciar la persecució quan van veure que l'autobús viatjava cap a Sant Sadurní d'Anoia. Juntament amb altres policies locals, els Mossos van tallar les vies pròximes al trajecte del bus per evitar que altres conductors s'hi poguessin creuar. Els joves, però, van evitar aquests talls de carretera pujant als marges, circulant en sentit contrari, fent zig-zag i a gran velocitat, envestint tres vehicles i obligant d'altres a sortir de la carretera per evitar un xoc.

Finalment, el vehicle es va encastar en un revolt tancat i la policia va aprofitar per interceptar-lo i detenir els dos joves, que s'havien anat intercanviant la conducció. A l'interior del vehicle, els agents van trobar diverses pantalles de GPS robades a altres autobusos de l'estació de Vilafranca.  

El noi va passar diumenge a disposició de la fiscalia de menors, mentre que la noia passarà a disposició judicial durant les properes hores. Estan acusats de presumptes delictes de robatori i furt d'ús de vehicle a motor, lesions, danys, conducció temerària, resistència i desobediència a agents de l'autoritat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut