Barcelona

Onze detinguts en una operació policial contra el "terrorisme anarquista"

Un dels detinguts és un bomber de l'Ajuntament de Barcelona. L'operació s'ha iniciat amb un escorcoll a la Kasa de la Muntanya, un edifici ocupat des de fa 25 anys a Gràcia, en què no s'ha fet cap detenció.

Actualitzat

Agents dels Mossos d'Esquadra han detingut onze persones en el marc d'una operació policial contra el "terrorisme anarquista", segons les fonts policials, que s'ha desplegat sobretot a Barcelona, al districte de Gràcia, al voltant de l'anomenada Kasa de la Muntanya, un símbol del moviment okupa i anarquista, perquè fa 25 anys que està ocupada. Un dels detinguts és un bomber de l'Ajuntament de Barcelona que estava de guàrdia al Parc de Llevant de Barcelona. Dues detencions més s'han fet en una casa del Poble-sec.

En total, s'han detingut vuit persones a Barcelona, una a Sabadell, una a Manresa i una a Madrid. Als detinguts se'ls vincula amb els atemptats amb artefactes explosius que hi va haver a la catedral de l'Almudena, a Madrid, i a la del Pilar de Saragossa.

L'"operació Pandora", dirigida per l'Audiència Nacional i centrada en grups anarquistes, ha començat a les cinc de la matinada en aquest edifici modernista, de quatre plantes, ocupat per diferents col·lectius des de l'any 1989. A la Kasa de la Muntanya, però, no s'hi ha fet cap detenció. L'escorcoll ha acabat poc abans de les sis de la tarda.

En el moment en què hi han entrat els Mossos, a dins de la casa hi havia una vintena de persones, que s'han confinat al pis de dalt. Entre elles, hi ha dos menors, acompanyats del seu pare, ja que en aquesta casa hi viuen famílies de manera habitual, així com gent que està de pas, i s'hi fan moltes activitats.

Segons fonts pròximes al moviment okupa, durant l'escorcoll els agents s'han endut ordinadors, blocs de notes i també els mòbils de les persones que hi viuen.

Els Mossos atribueixen diversos atemptats amb artefactes explosius a "l'organització terrorista", que han donat per desmantellada durant l'operació.

"Error involuntari" a Roquetes

En total s'han fet quinze escorcolls i registres en altres indrets de Barcelona, com l'Ateneu Llibertari de Sant Andreu i l'Ateneu Anarquista del Poble-sec.

En un d'aquests registres, la policia catalana ha comès un "error involuntari" en entrar al pis de dues persones jubilades que no tenien res a veure amb l'operació policial al barri de Roquetes, al districte de Nou Barris. Fonts policials han assegurat que "es pagaran les despeses" que es derivin de l'entrada dels Mossos al pis, on la porta d'entrada i altres pertinences poden haver quedat afectades.

En protesta contra l'operació, un grup de persones pròximes al moviment okupa s'ha manifestat a la plaça Lesseps de Barcelona.

 

Mapa zona

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut