Sant Antoni de Calonge

Tres detinguts per vendre les claus de pisos ocupats a Calonge fent creure que negociaven amb el banc

Els cobraven entre 100 i 350 euros per les claus i els obrien les portes dels pisos

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Calonge han detingut tres homes d'entre 24 i 44 anys per oferir lloguers il·legals a les famílies que fa dues setmanes van ocupar un bloc de pisos de la població.

Els estafadors, que tenien un pis a l'edifici, feien creure a les famílies que tenien habitatges per llogar i que s'encarregarien de negociar-ho amb el banc. Els cobraven entre 100 i 350 euros per les claus i els obrien les portes dels pisos.

El fet que no s'haguessin forçat els panys dels habitatges va fer sospitar la policia que algú podria haver facilitat l'ocupació. Arran de la investigació oberta, s'ha descobert que l'ocupació massiva va ser conseqüència d'una estafa. Arran de les detencions, vuit famílies han retornat voluntàriament les claus dels pisos que ocupaven.

Els detinguts estan acusats d'un delicte d'estafa. Un d'ells, a més a més, també està imputat per un delicte contra la salut pública, ja que es va trobar cocaïna al local que regentava i des d'on es feien les transaccions amb els ocupants.

Ara l'Ajuntament de Calonge analitzarà un per un els casos de les vint famílies que encara ocupen el bloc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut