Madrid

Detingut un home després d'encastar un vehicle carregat amb dues bombones de butà a la seu del PP de Madrid

A l'interior del vehicle hi havia dues bombones de butà i substàncies inflamables amb què hauria fabricat un rudimentari artefacte explosiu

RedaccióActualitzat

Un home ha encastat a primera hora del matí de divendres el seu vehicle contra la seu del Partit Popular de Madrid, situada al carrer Génova. L'home ha estat detingut poc després.

Agents dels Tedax, la unitat encarregada de la desactivació d'explosius, s'han desplaçat al lloc dels fets i han activat el protocol de seguretat per a artefactes. Segons les mateixes fonts, a l'interior del vehicle hi hauria dues bombones de butà i diversos sacs d'adob industrial, que conté components que poden fer-ser servir com a explosius.

El director general de la Policia, Ignacio Cosidó, ha afirmat que l'explosiu que contenia el vehicle era "casolà i rudimentari" i els experts del Tedax que l'han desactivat creuen que difícilment hauria arribat a fer explosió. A la tarda, el cap superior de la Policia, Alfonso José Fernández Díez, ha explicat més detalls: contenia 5,8 quilos de nitrat amònic i estava preparat per explotar al cap d'una hora i mitja. Encara que fos casolà, tenia tot el que cal per fer explosió.

El director general de la Policía, Ignacio Cosidó, ha descartat cap vinculació amb organització terrorista del detingut i ha dit que l'home ha tingut en el passat "algun problema psiquiàtric".

Malgrat que el detingut hauria dit a la policia que era un empresari que hauria "perdut tot" per culpa de la crisi, sembla ser que es tracta d'un aturat de llarga durada. L'home, de 37 anys, resideix a la localitat de Bronchales, a Terol, i està a l'atur des de fa més de dos anys, després de perdre la feina a una empresa de taulons de fusta.

Ampli dispositiu policial

La policia ha fet un ampli desplegament al voltant de la seu del PP. S'ha establert un perímetre de més de 500 metres al voltant de l'edifici de Génova 13, on els populars tenen la seva seu central. En aquest perímetre no poden accedir ni vehicles ni vianants. També s'ha tancat l'estació de metro d'Alonso Martínez.

Un helicòpter sobrevolava contínuament la zona i s'han mantingut una desena de furgons policials vigilant el carrer.

Responsables del PP han contactat amb el personal laboral del partit al carrer Génova perquè no anessin a treballar fins a nou avís.

Durant unes hores s'ha interromput la circulació de trens a la línia 4 del metro de Madrid entre les estacions de Goya i San Bernardo. A més, els trens no s'aturaven a l'estació d'Alonso Martínez, de les línies 5 i 10.

A quarts d'una del migdia s'ha retirat el vehicle de dins de la recepció de la seu del PP, s'ha retirat el cordó policial i s'ha reobert la circulació de vehicles al davant del carrer Génova.

Primeres reaccions al PP

El portaveu popular al Congrés, Rafael Hernando, afirma que en un primer moment al PP ha causat una "gran alarma" la hipòtesi que es tractés d'un atemptat islamista.

A Hernando el preocupa que "algú pugui deduir que la seva situació, els seus encerts o fracassos empresarials poden ser deguts a l'acció del PP" i diu que el Partit Popular "treballa intentant canviar les coses" que van provocar la crisi econòmica.

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut