Madrid

Detingudes 76 persones a 15 comunitats autònomes per estafes a internet

La policia ha detingut 76 persones a 15 comunitats autònomes per la seva presumpta implicació en diverses estafes a través d'internet. L'operació, denominada "Ulises", és la més important feta mai a l'estat espanyol contra el frau a la xarxa. Segons fonts de la investigació, els detinguts feien servir diverses modalitats per cometre els seus fraus. Alguns dels arrestats es dedicaven a realitzar vendes o subhastes fraudulentes de productes que mai arribaven al comprador i d'altres feien transferències bancàries no consentides després d'obtenir les claus d'accés a la banca electrònica de les seves víctimes. Les quantitats defraudades oscil·len entre els 400 i els 10.000 euros, tot i que s'estima que la xifra total supera els 3 milions d'euros.

Actualitzat

Fonts policials han informat que el director general de la policia i la Guàrdia Civil, Joan Mesquida, ha donat instruccions a tots dos cossos perquè intensifiquin les investigacions amb aquest tipus de fraus a la xarxa i per potenciar la tasca preventiva a través de consells als ciutadans per evitar que siguin víctimes d'aquests delinqüents.

Entre d'altres coses, es recomana no fer cas dels missatges que es reben a través del correu electrònic procedents de suposades entitats bancàries o de l'Agència Tributària i en els quals se sol·liciten dades personals.

Pel que fa al nombre d'afectats, fonts del Ministeri d'Interior han assenyalat que la xifra pot ser de milers de persones, ja que es tracta d'estafes comeses a través d'internet i, per tant, de caràcter transnacional.

L'operació ha estat coordinada per la Brigada d'Investigació Tecnològica de la Comissaria General de Policia Judicial, i s'ha desenvolupat a Catalunya, Madrid, l'Aragó, el País Basc, Astúries, Cantàbria, Navarra, el País Valencià, Castella-la-Manxa, Castella i Lleó, les Canàries, les Balears, Galícia i Andalusia, a més de Ceuta.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut