Barcelona

Detenen tres jihadistes residents a Catalunya quan es dirigien a Síria presumptament per unir-se a l'Estat Islàmic

Els homes, de 18, 24 i 27 anys, van ser arrestats aquest dilluns a prop de la frontera entre Bulgària i Turquia, amb la intenció d'entrar a formar part de l'Estat Islàmic

RedaccióActualitzat

Tres persones residents a Catalunya han estat detinguts a l'estranger en una operació contra el jihadisme dels Mossos d'Esquadra en col·laboració amb la Interpol i la policia búlgara. Els tres homes, de 18, 24 i 27 anys, van ser arrestats aquest dilluns a Bulgària, molt a prop de la frontera amb Turquia, quan suposadament es dirigien a Síria per incorporar-se a l'organització Estat Islàmic.

Els Mossos van detectar la seva marxa i van sol·licitar-ne la detenció a través d'una ordre de recerca internacional per evitar que s'incorporessin a l'organització. Els homes van arribar a Bulgària després d'un periple en cotxe per França, Itàlia, Eslovènia, Romania i Hongria.

Empresonats a Bulgària

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha comparegut aquest divendres a la tarda per donar detalls sobre aquesta operació. Espadaler ha explicat que els Mossos "feia temps que havien detectat el procés de radicalització" d'aquestes persones i "la seva voluntat d'incorporar-se" a l'organització jihadista.

Ara mateix, els tres joves romanen en presó a Bulgària i se n'ha sol·licitat l'extradició, tot i que pot trigar "un parell de setmanes". El jutge ja n'ha decretat l'ingrés a presó quan arribin a l'estat espanyol. Espadaler ha destacat que és "la primera actuació" dels Mossos de "detecció d'un procés de radicalització" de ciutadans que es troben en territori català.

Aquest divendres, a partir de les dues del migdia, s'han fet escorcolls en quatre domicilis, dos de Terrassa, un de Sabadell i un de Monistrol de Montserrat.

L'operació, segons ha explicat el conseller, està dirigida per l'Audiència Nacional, que ha declarat el secret de sumari.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut