Indonèsia

Detecten senyals procedents de les caixes negres de l'avió d'AirAsia accidentat

Els senyals provenen de la zona on es va localitzar la cua de l'avió, que es va estavellar el 28 de desembre amb 162 persones a bord

RedaccióActualitzat

Els equips de recerca de l'avió d'AirAsia han detectat uns senyals que podrien provenir de les caixes negres de l'aparell que es va estavellar al mar de Java el 28 de desembre passat amb 162 persones a bord.

Un dels vaixells que treballa a la zona ha detectat els senyals que emeten les caixes i els submarinistes ja treballen a la zona per recuperar-les.

El so s'ha sentit prop de les restes de part de la cua de l'avió, que es va localitzar dimecres. En aquest model d'avió, les caixes negres que contenen les converses de la cabina i les dades del vol es troben a la cua de l'aparell.

Els equips de rescat han recuperat prop d'una cinquantena de cadàvers de les 162 persones que anaven a l'avió.

Males condicions meteorològiques

Les primeres investigacions apunten que la meteorologia podria ser a l'origen del sinistre, ja que el pilot havia demanat a la torre de control poder pujar l'avió fins a més alçada per evitar un front de núvols amenaçador.

Els controladors no van permetre la maniobra perquè en aquest moment hi havia molt trànsit aeri a la zona. Poc després es va perdre el contacte amb l'aparell. Ara, si es localitzen les caixes negres, la informació que contenen serà clau per esbrinar la causa final de l'accident.

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut