Barcelona

Desallotjada una oficina del Banc Popular ocupada per membres de la PAH en la primera acció conjunta a l'estat espanyol

La Plataforma d'Afectats per la Hipoteca ha protagonitzat la primera acció conjunta a l'estat espanyol, amb l'ocupació simultània d'una vintena d'oficines arreu del territori, en defensa d'un veí de Sant Boi de Llobregat a qui volen desnonar. Els Mossos han evacuat un per un els manifestants de Barcelona.

TV3Actualitzat
Els Mossos d'Esquadra han desallotjat aquesta nit una oficina del Banc Popular a Barcelona ocupada per membres de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca en defensa d'un home afectat per un procés de desnonament.

El malson que està vivint José Antonio Gómez, un veí de Sant Boi de Llobregat de 38 anys, ha mobilitzat centenars de persones, que han protagonitzat la primera acció conjunta de la plataforma a tot l'estat: el tancament en una vintena d'oficines del Banc Popular.

El banc reclama a José Antonio Gómez el pis que va comprar el 2007 i que fa un any que no pot pagar perquè ha esgotat tot l'atur i no té ingressos. El banc, però, li reclama també un altre habitatge ja liquidat anys enrere.

A dos quarts d'una de la nit, una vintena de dotacions dels Mossos d'Esquadra han començat a fer fora un per un els manifestants que des de les 10 del matí ocupaven l'oficina del Banc Popular que hi ha al carrer Urgell cantonada amb València.

Una resistència pacífica que ha donat dues hores de feina als agents de la policia catalana. A dos quarts de tres de la matinada, els Mossos d'Esquadra han tret l'última persona que quedava a dins.

És la primera vegada que la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca organitza una acció conjunta a tot l'estat espanyol per defensar algú que té obert un procés d'execució hipotecària.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut