Granollers

Denuncien que una escola concertada de Granollers discrimina un alumne perquè no paga les quotes voluntàries

El debat sobre les quotes que es paguen a les escoles concertades no està, ni de bon tros, tancat. El Departament d'Educació ha repetit en diverses ocasions per activa i per passiva que les quotes no són obligatòries. Però ara la polèmica s'ha reobert amb un cas en una escola confessional privada concertada a Granollers. Els pares de l'escola Maria Anna Mogas estan enfrontats perquè, per culpa d'aquestes quotes, hi ha uns alumnes que no poden fer una activat concreta en horariu lectiu. Una de les dues associacions de pares denuncia que l'equip directiu discrimina els alumnes amb menys recursos, i que ha obligat els pares a pagar quotes, sense informar-los que eren voluntàries. Ara, han decidit passar a l'acció i de moment ja han aconseguit que un alumne pogués pujar a l'autocar per anar a piscina amb la resta de companys de P3.

Actualitzat
En una escola privada concertada de Granollers, que té 600 alumnes, es viu un clima enrarit des de fa mesos. Hi ha dues associacions de pares enfrontades, i des d'una de les AMPA es denuncia que l'equip directiu discrimina els alumnes amb menys recursos, i que ha obligat els pares a pagar quotes, sense informar-los que eren voluntàries.

Ara han decidit passar a l'acció i, a les deu del matí, una vintena de pares han aconseguit que l'Adam pugés a l'autocar per anar a piscina amb la resta de companys de P3. Aquests pares denuncien que la direcció de l'escola religiosa Maria Anna Mogas discrimina els alumnes amb menys recursos, la majoria immigrants, perquè a les hores de fer activitats complementàries, com natació, els que no les poden pagar, es queden a l'escola o a casa. I això, malgrat que, com en aquest cas, es faci entremig de l'horari lectiu.

"Quan els van derivar a aquest col·legi hi havia pares que van protestar, perquè no volien anar a un centre concertat, volien un centre públic. Suposo que per qüestions econòmiques, per qüestions religioses. I va ser el departament que ens va dir que no hi hauria cap problema i que els seus nens podrien fer la mateixa activitat que la resta dels nens", ha recordat Iñaki Madina, president de l'AMPA Segle XXI.

El pare de dues alumnes afectades, Saïd Amri, ha explicat: "Tinc dues noies que no poden anar a piscina perquè em costaria 48 euros al mes. El cas és que les nenes es quedan al menjador i els altres nens se'n van a la piscina".

De moment, cap responsable de l'escola s'ha volgut pronunciar. Al migdia, set pares han portat la seva protesta a la seu de la Conselleria d'Educació i els han convocat a una reunió per la setmana que ve. De tota manera, el departament els dóna la raó perquè afirma que les activitats que es fan durant l'horari escolar les han de seguir tots els estudiants.

El curs passat, l'escola Maria Anna Mogas ja es va veure obligada a tornar les quotes del servei de psicòleg a les famílies que ho reclamessin, perquè el centre no havia informat que el pagament era voluntari.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut