Brussel·les

Denis Mukwege, premi Sàkharov: "Cada dona violada, la identifico amb la meva dona"

Al Parlament Europeu, on ha recollit el guardó, el metge congolès ha demanat ajuda per fer front als senyors de la guerra, que provoquen aquestes violacions massives a la República Democràtica del Congo

Actualitzat

El metge congolès Denis Mukwege ha recollit el Premi Sàkharov al Parlament Europeu en una emotiva cerimònia. Mukwege ha estat reconegut per ajudar les dones víctimes de violacions a l'hospital de Panzi, a l'est de la República Democràtica del Congo.

Els diputats, alguns emocionats, l'han interromput amb aplaudiments. El metge ha denunciat la utilització de les dones com a arma de guerra i ha reclamat al govern del seu país que faci tot el que sigui possible per evitar la violència sexual.

"Com puc callar quan les raons econòmiques han portat a l'ús de la violació com a estratègia de guerra? Cada dona violada, la identifico amb la meva dona. Cada dona violada és com si fos la meva mare o la meva filla."

Denis Mukwege ha demanat ajuda al Parlament Europeu per fer front als senyors de la guerra, que són responsables de les violacions massives a la República Democràtica del Congo.

En aquest àudio teniu l'entrevista que el programa de Catalunya Informació  "Mapamundi" va fer al metge congolès ara fa uns mesos.

En aquest vídeo, elaborat pel Parlament Europeu, s'explica la tasca que el doctor Mukwege fa al seu hospital de la República Democràtica del Congo.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut