S'Agaró

De Guindos explica que la segona reforma laboral tindrà contractes més flexibles i simples

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que las segona reforma laboral simplificarà encara més la contractació. El ministre s'ha mostrat "convençut" que l'economia espanyola creixerà el 2014, tot i que que Espanya, per consolidar aquesta recuperació, haurà de mantenir la reducció del dèficit i culminar el procés de reestructuració del sector bancari.

RedaccióActualitzat

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha anunciat que hi haurà una segona fase de la reforma laboral que inclourà algunes mesures d'ajust, com ara "flexibilitzar" els contractes a temps parcial, una simplificació de contractes i una reforma de la negociació col·lectiva, si bé no ha entrat en més detalls. El ministre ha defensat que aquesta reforma és un dels "pilars fonamentals" per a la modificació de la percepció que hi ha de l'economia espanyola alhora que ha dit que cal acabar amb l'actual taxa d'atur perquè és "inacceptable".

Per altra banda, De Guindos s'ha mostrat "convençut" aquest dissabte que l'economia espanyola creixerà el 2014, encara que ha advertit que Espanya, per consolidar aquesta recuperació, haurà de mantenir un ritme adequat de reducció del dèficit i culminar el procés de reestructuració del sector bancari. Durant la seva intervenció en les Jornades Econòmiques de s'Agaró, De Guindos ha recordat que a final del 2010 es va començar a parlar de "brots verds", ja que semblava que el 2011 seria un any de recuperació. Tot i això, la realitat va ser molt diferent i l'economia espanyola va tornar a caure el segon trimestre del 2011, en part pels dubtes sobre el sistema financer i el dèficit de la balança de pagaments.

"La situació d'Espanya és ara molt diferent de la de fa dos anys, ha dit De Guindos, ja que s'ha produït una millora de la balança de pagaments, s'ha aconseguit reestructurar i sanejar la banca, s'ha reduït el dèficit públic i s'ha aconseguit millorar la competitivitat. Tenim una situació molt diferent. Per això crec que l'any vinent sí que tindrem creixement positiu", ha afirmat el ministre, que ha afegit que la millora de l'economia espanyola és innegable i que la percepció del país a l'exterior ha millorat considerablement. A això cal afegir que la inversió interna "comença a repuntar" i que existeix una certa estabilització del consum. Però, malgrat tots aquests factors positius, el titular d'Economia ha subratllat que Espanya ha de seguir fent els deures i aprofundir en dos aspectes prioritaris: la reducció del dèficit i la reforma del sistema financer.

De Guindos preveu que abans de final d'any es privatitzarà el gallec NCG Banc i que l'any vinent es portarà a terme la subhasta de CatalunyaCaixa. "Després quedarà el tema de Bankia", ha apuntat.

A la Trobada de s'Agaró, organitzada per la Cambra de Comerç de Barcelona, "La Vanguardia" i la Fundació Internacional Olof Palme, assisteixen, entre altres, els presidents d'Abertis, Salvador Alemany, el de Freixenet, Josep Lluís Bonet, el director general de Desigual, Manel Jadraque, i el nou president del Cercle d'Economia, Antón Costas.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut