El ministre d'Economia, Luis de Guindos.
El ministre d'Economia, Luis de Guindos.
Madrid

De Guindos descarta nous ajustos per complir l'objectiu de dèficit després de les noves previsions de la UE

El ministre diu que les diferències que planteja la CE sobre les previsions macroeconòmiques d'Espanya són "marginals i petites"

RedaccióActualitzat

El govern espanyol descarta nous ajustos per complir l'objectiu de dèficit. L'executiu està convençut que l'any que ve es complirà i, en aquest sentit, ha replicat a Brussel·les. Pel ministre d'Economia, Luis de Guindos, les diferències que planteja la Comissió Europea sobre les previsions macroeconòmiques d'Espanya el 2015 són "marginals i petites" i ha explicat que el dèficit públic superior que preveu Brussel·les (el 4,6% respecte al 4,2%) es deu a la previsió d'un creixement menor, de l'1,7% respecte al 2% que preveu l'executiu espanyol.

De Guindos ha recordat que fa un any la CE va preveure que el creixement aquest any a Espanya seria del 0,5% i que el dèficit se situaria en el 5,9% i un any després Brussel·les ha admès que es complirà l'objectiu de dèficit del 5,5% aquest any i el creixement serà més de l'1%.

D'altra banda, ha destacat la reforma fiscal, que entrarà en vigor l'1 de gener de 2015 i ha dit que permetrà augmentar la renda disponible per a famílies i empreses.

El govern espanyol ha creat un fons de resolució nacional bancària amb una dotació d'entre 5.500 i 6.000 milions, que serà finançat per les aportacions de la banca amb l'objectiu que un rescat en el futur amb diners públics sigui "excepcional". El fons l'administrarà el Fons de Reestructuració Ordenada Bancària i els seus recursos arribaran almenys en l'1% dels dipòsits garantits del sector.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut